Ko je na premieri sezone United v superpokalu po zaostanku z 0:2 uspel s 3:2 ugnati City, je Wayne Rooney dejal: “Pokazali smo, da smo še naprej glavni v mestu in to bomo še dolgo ostali. City ima več denarja, a jim manjka še precej, da bi nas prehiteli.“

No, City je na odlični poti, da si United in vse nasprotnike v ligi pokori že letos. Po 12 krogih ima namreč izjemen izkupiček 11 zmag in enega remija, kar je najboljši start v sezono v zgodovini premier lige, Rooneyju pa so zaprli usta v devetem krogu, ko so United na Old Traffordu ponižali kar s 6:1.

S sobotno zmago proti tretjeuvrščenemu Newcastlu (3:1), ki na prvih 11 tekmah ni poznal poraza (osem zmag in trije remiji), je City vsem poslal novo jasno sporočilo. “Srake“ so povsem nadigrali, saj so imeli poleg številnih priložnosti tudi 70 odstotkov posesti žoge.

Statistiki so tudi izračunali, da če nogometaši Cityja nadaljujejo v takšnem ritmu, kot so začeli leto, bodo do konca sezone zabili 133 zadetkov, kar bi bilo več od rekorda Aston Ville, ki je leta 1931 zabila 128 zadetkov.

City je sicer v zadnjih štirih sezonah od vseh angleških prvoligašev za okrepitve porabil daleč največ denarja, natančneje 580 milijonov evrov. Pred dnevi pa so prijavili tudi rekordno izgubo v zadnjem letu (227 milijonov evrov), a ob praktično neomejenem finančnem prilivu od šejka Mansurja, jih to niti ne gane preveč.