Edini zadetek na srečanju je padel v 72. minuti, zanj pa so najbolj zaslužni glavni trije zvezdniki Galaxyja. David Beckham je z glavo podal do Robbieja Keana, ta pa je po preigravanju s podajo v prazen prostor sijajno našel domačega asa Landona Donovana, ki je uspešno zaključil akcijo z zadetkom, ki je Los Angelesu prinesel zmago.

Ameriški reprezentant je tako uspešno sklenil odlično sezono Galaxyja, ki je bil najboljši že v rednem delu prvenstva, v celi sezoni pa doma ni izgubil niti ene tekme. Tako je igralcem Los Angelesa prišlo kot naročeno, da se je finale igral na njihovem Home Depot Centru (prizorišče finala je sicer že vnaprej določeno, op.p.), kjer so pred 30 tisoč gledalci dosegli še zadnjo zmago sezone.

Za kalifornijsko moštvo, ki ga vodi nekdanji ameriški selektor Bruce Arena, je to tretji naslov ameriškega prvaka v zgodovini, pred tem so slavili še leta 2002 in 2005, Beckham pa se je po Angliji (Manchester United) in Španiji (Real Madrid) sedaj naslova prvaka veselil še v ZDA.

Za nekdanjega kapetana angleške reprezentance je bila to morda tudi zadnja tekma v dresu Galaxyja, saj se mu pogodba s klubom izteče prihodnji mesec, kje bo nadaljeval kariero pa še ni znano. V svojih vrstah si ga želi PSG, Tottenham, QPR in verjetno še kdo, ni pa izključeno, da bi še eno sezono ostal v Los Angelesu.

“Bil je že čas za naslov prvaka. Srečen sem, da se je ves naš trud izplačal. Ne glede na to, ali bom ostal v klubu ali ne, lahko rečem, da sem tu preživel prekrasnih pet let,“ je po slavju dejal 36-letni Beckham, ki ga je publika ob koncu nagradila s skandiranjem “Hočemo Beckhama“.