Španci so sicer dominirali celotno srečanje, Angleži pa so se zanašali predvsem na čvrsto obrambo in čakali na svoje redke priložnosti. Najlepšo so tudi izkoristili, ko je v 49. minuti po predložku s prostega strela Darren Bent najprej z glavo zadel vratnico, nato pa je odbito žogo Lampard neoviran brez težav potisnil prek črte.

"To je zares velik dosežek za nas, a moramo ostati realni. Zavedamo se, da so oni dominirali v vseh ostalih trenutkih tekme, zato se ob tej zmagi ne bomo od veselja drli na ves glas. Dobro razumemo nogomet in vemo, da naša igra še ni na tistem nivoju, kot si želimo, a zmaga nad Španijo je definitivno nekaj, na čemer lahko gradimo. Španci so brez dvoma najboljša reprezentanca na svetu, zato nam bo ta zmaga služila kot temelj za naprej. A še enkrat poudarjam, vemo, da moramo našo igro še precej popraviti," je po tekmi povedal edini strelec Lampard, za katerega je bil to 90. nastop v angleškem dresu, na tekmi pa je nosil tudi kapetanski trak.

Angleži so z včerajšnjim uspehom zabeležili šele prvo zmago nad reprezentanco, ki nosi naziv svetovnih prvakov, po 31 letih ter prvo zmago nad aktualno prvouvrščeno državo na Fifini lestvici, ki se objavlja od leta 1992.