Socrates, katerega besede v Braziliji še vedno naletijo na veliko spoštovanja, pogosto kritizira delo selektorja “carioc“ Mana Menezesa. Tudi tokrat ni bilo drugače.

“Naš nogomet je trenutno v zimskem spanju. Tisti, ki ga vodijo, so ga odtujili od naše športne kulture. V tem trenutku je skoraj nemogoče gledati brazilsko reprezentanco, saj igra odvraten nogomet. Vse je uniformirano, stigmatizirano in absolutno konzervativno. Lahko gledate 90 minut naše reprezentance in ne boste videli niti enega preigravanja. Igramo evropski nogomet, ki je samo “kozmetično popravljen“ v brazilskega,“ je bil oster Socrates.

Večina brazilskih poznavalcev nogometa v zvezde že nekaj časa kuje Neymarja, Socrates pa pravega igralca vidi v njegovem klubskem soigralcu. “V smislu potenciala je v današnji generaciji brazilskih reprezentantov velik igralec zagotovo Ganso. Če se bo njegov razvoj nadaljeval, tako kot vsi pričakujemo, bi lahko bil on tisti pravi zvezdnik te generacije. Ganso je glavni tvorec dobre igre v reprezentanci, saj koordinira napade in definira ritem igre, s katerim igrajo. Je tudi zelo timski igralec.“