Sprva je bilo rečeno, da ima Koren družinske težave, zaradi česar bo izpustil prijateljski obračun v Stožicah, danes pa je nogometaš na svoji spletni strani zanikal takšna namigovanja, težave pa so postale obveznosti.

“V medijih je bilo objavljeno, da Robert Koren ne bo nastopil za reprezentanco zaradi družinskih težav. Ta izjava vsekakor ne drži, saj Koren zagotovo nima nikakršnih družinskih težav. Razlog, zakaj se ni odzval na selektorjevo povabilo, je, da družino postavlja na prvo mesto. Do nedavnega je bila reprezentanca vedno prioriteta, s številčnejšo družino pa so se prioritete postavile v prid družinskemu življenju,“ je zapisano na uradni spletni strani Roberta Korena.

Po zapisanem sodeč lahko sklepamo, da se je dosedanji kapetan odločil za slovo od izbrane vrste. Odločitev pa niti ni tako nepričakovana, saj je bil Koren v zadnjem kvalifikacijskem obdobju med najbolj kritiziranimi nogometaši slovenske reprezentance.

Uraden konec reprezentančne kariere bo nogometaš seveda sporočil sam, a Stojanoviča verjetno čaka precej težko delo, če ga želi pregovoriti, da še naprej brani barve Slovenije.