Domače moštvo je na stadionu San Marmes v vodstvo prešlo v 20. minuti prek Andera Herrera, gosti iz Katalonije pa so le štiri minute kasneje po čudoviti podaji Abidala preko Fabregasa izenačili na 1:1.

V drugem delu so gledalci na zadetek čakali vse do 80. minute, ko je nespretno reagiral Pique in z neposredne bližine premagal svojega čuvaja mreže Valdesa ter tako poskrbel za veliko veselje domačih navijačev.

Kljub temu je zadnjo besedo na srečanju imel najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi, ki je v sodnikovem podaljšku španske prvake rešil pred prvim porazom v letošnji sezoni.

"Ponosen sem na svoje igralce, hkrati pa čestitam Athletic Bilbau. V današnji predstavi so lahko vsi uživali. To je bila najboljša tekma, na kateri sem prisostvoval. Že pred tekmo sem dejal, da so nogometaši Athletica kot zveri. Še nikoli nisem igral proti tako agresivnemu tekmecu, ki ne dopušča praznega prostora. Če na to niste pripravljeni, vas bodo premagali,“ je po tekmi dejal strateg Barcelone Guardiola.

Spodrsljaj Barcelone, ki je k Athleticu prišla po vse tri točke, je šel na roko predvsem njenemu največjemu tekmecu madridskemu Realu, ki ima sedaj pred katalonskim velikanom tri točke prednosti.

Lestvica: Real Madrid 28, Barcelona 25, Valencia 24, Levante 23, Sevilla 18,...