Ferguson bo četrt stoletja vodenje angleškega prvaka praznoval v nedeljo, dan pred tem pa ga v angleškem prvenstvu čaka obračun s Sunderlandom. Dosežek, ki je uspel 69-letniku je zares neverjeten, še posebej, če upoštevamo, visoko raven na kateri igra klub z Old Trafforda.

"Obdobje na klopi Manchester Uniteda traja tako dolgo, da spominja že na pravljico. Vse skupaj me spominja na urok. Je nekaj, kar misliš, da se ne bo zgodilo, zato to še toliko bolj ceniš,“ je svoj dolgi trenerski staž pri Unitedu opisal Škot.

Ob prihajajočem jubileju so se nanj spomnili številni nogometaši, med njimi tudi David Beckham, ki mu pripisuje ogromne zasluge za svoj uspeh. "Starši so bili tisti, ki so me vzgojili in mi pomagali do določene stopnje v karieri, medtem ko sem s pomočjo Fergusona dosegel povsem nove višave. Edino on je zaslužen za moj uspeh. Nam nogometašem je dal vse, kar smo potrebovali, da smo postali igralci in možje, ki smo danes,“ s pohvalami na račun svojega nekdanjega trenerja ni skoparil priljubljeni Becks.