Polfinale lige prvakov, prva tekma:

Real Madrid : Barcelona - 0:2 (0:0)

Messi 76., 86.

Postavi:

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, L. Diarra, Pepe (RK 60.), Xabi, Özil (Adebayor 46.), Di Maria, Ronaldo

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Puyol, Busquets, Xavi, Keita, Pedro (Afellay 71.), Messi, Villa (Roberto 90.)

Prvi polčas:

V prvih dvajsetih minutah srečanja smo gledali pravo uspavanko. Real se je po pričakovanjih znova postavil obrambno, Barcelona pa je imela žogo večino časa v svoji posesti, a si priložnosti za zadetek ni uspela priigrati. Edini pravi strel na vrata Ikerja Casillasa smo videli v 11. minuti, ko se je za strel z roba kazenskega prostora odločil David Villa, a je zgrešil vrata. Kataloncem se je vsaj na začetku precej poznala odsotnost Andresa Inieste na sredini igrišča, saj so brez njega delovali dokaj nenevarno.

V 25. minuti si je Barcelona priigrala drugo priložnost na srečanju, ko je Messi lepo podal v prazen prostor, kamor je vtekel Xavi in z desetih metrov sprožil nevaren strel, a je Casillas žogo odbil.

Tudi v preostanku prvega polčasa se na igrišču ni zgodilo veliko. Barcelona je nadaljevala z igro kratkih podaj, kar pa je večinoma potekalo le na sredini igrišča, ko pa so se približali kazenskemu prostoru domačih, je bilo akcije kmalu konec. Real se je v prvem polčasu osredotočal zgolj na obrambo in si ni priigral niti ene prave priložnosti, še najbližje zadetku so bili v sodnikovem podaljšku prvega dela igre, ko je močan strel z velike razdalje sprožil Cristiano Ronaldo, a je Valdez dobro posredoval.

Po zadnjem sodniškem pisku v prvem polčasu je prišlo do incidenta ob izhodu z igrišča, kar se je končalo z rdečim kartonom drugega vratarja Barcelone Joseja Pinta.

Drugi polčas:

Mourinho se je med odmorom odločil za prvo menjavo. Namesto Özila je v igro poslal napadalca Adebayorja, kar je dalo slutiti, da bo morda Real v drugem polčasu le zaigral nekoliko bolj odprto.

V sicer precej nezanimivem srečanju se je pomemben dogodek zgodil v 55. minuti srečanja, ko je Sergio Ramos s komolcem grobo udaril Messija in si zato prislužil rumeni karton, kar je pomenilo, da španskega reprezentančnega branilca ne bo na povratnem srečanju v Barceloni.

Kmalu zatem je sledil še večji šok za Real. V 60. minuti je Pepe grobo s podplatom po nogi udaril Alvesa in za prekršek prejel rdeči karton. Sodnik Stark je nato na tribuno poslal še Mourinha, ki je ob izključitvi svojega branilca seveda protestiral. Po dvominutni prekinitvi so se strasti na in ob igrišču vendarle umirile, Barcelonine možnosti za napredovanje pa so kar naenkrat postale precej boljše, saj na povratni tekmi ne bo vsaj dveh pomembnih členov Realove obrambe.

V 68. minuti je z leve strani Villa prišel do strela, ki ga je Casillas s skrajnimi močmi ubranil, odbito žogo pa bi nato lahko z glavo v gol poslal Pedro, a je za nekaj centimetrov zgrešil vrata Reala.

Barcelona ni potrebovala dolgo, da je izkoristila številčno prednost na igrišču. V 76. minuti je rezervist Afellay z desne strani podal pred vrata Reala, kjer je bil najbolj spreten Messi, ki je žogo poslal med noge Casillasu.

Deset minut po prvem zadetku je mali Argentinec še enkrat udaril. Kakšnih 40 metrov od vrat Reala je prejel žogo, nato pa se je sprehodil skozi obrambo belega baleta in brez težav premagal tudi Casillasa. Bolj ali manj je postalo jasno, da Barcelono od nastopa v finalu loči le še čudež.

Do konca srečanja so gostje zlahka nadzorovali igro in tekmo mirno pripeljali do konca.