Barcelona : Real Madrid - 5:0* (2:0)

Xavi 10., Pedro 18., Villa 55., 58., Jeffren 90.

Začetni postavi:

BARCELONA: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Villa

REAL MADRID: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Di Maria, Özil, Ronaldo, Benzema

Prvi polčas:

Po začetnem otipavanju je prva zapretila Barcelona, ko je v 6. minuti po kotu do žoge prišel Messi in z zvitim strelom že premagal Casillasa, goste pa je rešila vratnica.

Barcelona je počasi stopnjevala pritisk na gostujoča vrata, varovanci Mourinha pa so posvečali pozornost le varovanju svojega gola.

Domačo terensko premoč je Barcelona kronala z zadetkom, ko je po lepi podaji Inieste v 10. minuti zadel Xavi.

Hiter zadetek je napovedal izjemno nogometno predstavo, saj so bili gostje iz Madrida sedaj primorani zaigrati bolj odprto. Že v treh minutah po zadetku je Real prišel do dveh priložnosti, a izid se ni spremenil.

Ko je že vse kazalo, da bodo gostje vzpostavili ravnotežje v igri pa je Barcelona znova udarila. V 18. minuti je David Villa na levi strani uspel podati mimo Ramosa, v sredini pred golom pa je bil najspretnejši Pedro in domači so povedli z 2:0.

Tudi v drugi polovici prvega dela igre so se nadaljevali napadi domačih, Real pa je zgledal nebogljen kot že dolgo ne in živci igralcev v belem so začeli popuščati. Ronaldo je tako v 33. minuti s komolcem nešportno odrinil domačega trenerja Guardiolo, ko sta se srečala ob avt liniji.

V 35. minuti je imel Real prvo pravo priložnost. Prosti strel približno 25 metrov od vrat je izvedel Ronaldo, žoga pa je za las zletela mimo vratnice. Vratar Valdez bi bil nemočen, če bi žoga zletela v okvir vrat.

V zadnjih desetih minutah prvega polčasa so gostje vendarle prikazali nekaj napadalnega nogometa, a jim do prave priložnosti za zadetek ni uspelo priti.

Katalonski ponos je torej na odmor odšel s prednostjo dveh zadetkov, Mourinha pa je v slačilnici čakalo precej dela, če je še želel ogroziti zmago Barcelone.

Drugi polčas:

Jose Mourinho se je že ob odmoru odločil za prvo menjavo, nerazpoloženega Özila je zamenjal Diarra.

Že v tretji minuti nadaljevanja smo videli prvo priložnost Barcelone, Messi se je znašel na 16 metrih in se odločil za strel, ki pa ga je bela obramba blokirala. Če bi bil Messi tokrat manj sebičen in bi žogo podal povsem samemu Villi, bi bil rezultat najbrž že 3:0.

V 52. minuti je Barca spet udarila, Messi je s sijajno podajo poslal v ogenj Xavija, ki pa potem ni zadel praznih vrat.

Domači so nadaljevali z napadi in v 55. minuti se je mreža Reala zatresla prvič v drugem polčasu. Messi je podal v prazen prostor, Villa pa se je znašel sam pred Casillasom, ki ga je brez težav premagal. Morda je bil Villa za nekaj centimetrov v prepovedanem položaju, kakorkoli 3:0 in na vidiku je potop Reala.

Šokirani igralci Reala še niso preboleli tretjega zadetka, ko je Barcelona zadela še četrtič. Kot par minut pred tem, podaja Messija v prazen prostor in ponovno je tam našel Villo, ki je dobil tudi ta obračun s Casillasom.

Igralci Reala so v 60. minuti že izgledali, kot da jim gre na jok. "Koliko zadetkov lahko še zabije Barcelona?" je vprašanje, ki je najbrž takrat rojilo po glavi vsem, ki so gledali tekmo?

Gostujoči igralci so ostali brez volje do igre in domači so se poigravali z njimi. Do konca El Clasica je bilo še 20 minut in gledalci so se lahko nadejali še kakšnega zadetka v mreži gostov.

Igralci Reala so začeli z grobimi prekrški, zato je Guardiola v 75. minuti iz igre že potegnil dvakratnega strelca Villo, zamenjal ga je Bojan, ki pa je že v naslednji minuti zapravil lepo priložnost.

Tempo igre je v zadnjih 10 minutah močno upadel, Barcelona pa je izgledala, kot da se je usmilila velikega tekmeca in ga ni želela ponižati s še petim zadetkom.

No, vseeno je v sodniškem podaljšku padel še peti zadetek, zadel je Jeffren, ki je v igro vstopil v 87. minuti namesto strelca drugega zadetka Pedra.

Ob zaključku tekme je prišlo še do neljubega dogodka. Ramos je grobo zaustavil Messija in na sredini igrišča je prišlo do prerivanja večine igralcev na igrišču. Sodnik je pokazal rdeči karton Ramosu, potem pa je tekmo na srečo raje zaključil. Na sicer precej nervoznem srečanju je glavni sodnik pokazal kar 12 rumenih in en rdeč karton.

Barcelona je torej povsem ponižala Real Madrid in vsaj za nekaj časa utišala mnoge strokovnjake, ki so namigovali, da je letos Real na ravni Kataloncev in da lahko prekine njihovo prevlado v Španiji.

Zanimivo bo videti, kaj bo imel po tekmi za povedati vedno zgovoroni Jose Mourinho. Tudi Ronaldo bo najbrž bolj redkobeseden...