Nemški nogomet je pretresen. Izgubil je reprezentanta. Robert Enke, vratar Hannovra, je umrl po tem, ko ga je povozil vlak. Prve informacije pravijo, da je šlo za samomor, kar je potrdila tudi nemška policija. Tragedija se je zgodila v bližini Enkejevega doma v Neustadt-Elivese v bližini Hannovra.

Enke je bil eden najboljših nemških vratarjev in stalni član reprezentance. Zadnje tri tekme izbrane vrste je sicer izpustil, ker je imel težave z virusom v želodcu. Reprezentanti so za tragično novico izvedeli med pripravami v Bonnu. ''Šokirani smo in brez besed,'' je dejal športni direktor reprezentance Oliver Bierhoff.

Enke si je ustvaril družino, imel je ženo Tereso in osemmesečno posvojeno hčer. Leta 2006 je doživel tragedijo, kajti zaradi težav s srcem mu je umrla dveletna hči Lara. Za reprezentanco je zbral osem nastopov in bi verjetno odpotoval tudi na svetovno prvenstvo v Južnoafriško Republiko.

Tisti ki Enkeja dobro poznajo, pravijo, da je imel precej težav z depresijo. Čeprav je njegov oče psihiater, naj bi zdravljenje zavračal.

Povzeto po www.ofsajd.com