Tekma v Phoenixu ima s slovenskega vidika zgodovinski pomen. Zoran Dragić je na tekmi proti najslabši ekipi lige moštvu Philadelphia Sixers vendarle dočakal priložnost ter vknjižil svoje prve točke v ligi NBA. Do prvih točk mu je pomagal brat Goran Dragić, ki je ob metu iz igre 3:13, dal je eno trojko v šestih poskusih, dosegel dvojnega dvojčka. V 35 minutah pod obročema je prispeval 10 skokov, 10 točk, štiri podaje, tri ukradene žoge, blokado, ob treh izgubljenih žogah.

»Vedno je lepo, ko sva skupaj na parketu«

Zoran Dragić je prvi koš dosegel po podaji svojega brata. »Imela sva tisti občutek kot takrat, ko sva skupaj zaigrala za slovensko reprezentanco. Vedno je lepo, ko sva skupaj na parketu in ko si deliva isti dres,« je bil v izjavi za ameriške medije zadovoljen Goran Dragić.

Dve akciji bratov Dragić si lahko ogledate od 1.58 minute naprej:

Ob koncu tekme sta prvič v zgodovini v isti peterki za 31 sekund zaigrali dve bratski navezi: slovenska brata Dragić in dvojčka Markieff ter Marcus Morris. Član začetne peterke Phoenixa Markieff Morris in rezervist Gerald Green sta tokrat točkovno vodila moštvo iz Arizone, vsak sta prispevala po 21 točk. Goran Dragić pa se je najbolj izkazal v skoku, z najboljšim izkupičkom desetih skokov na tekmi.

(Za Zorana Dragića so na televizijskem prenosu sicer prav zapisali, da prihaja iz Ljubljane, a so malce zgrešili državo.)

Košarkarji Phoenix Suns so vpisali še peto zaporedno zmago proti košarkarjem iz Philadelphie, ki je z le štirimi zmagami na 31 tekmah povsem na repu razvrstitve lige NBA. Najbolj razigrani košarkar na tekmi je bil sicer član gostujoče ekipe Tony Wroten z 28 točkami. Phoenix je slavil prvič po dveh porazih, sonca pa so z 19 zmagami in 16 porazi na osmem mestu razvrstitve v zahodni konferenci lige NBA.

Udrih s 16 točkami v 16 minutah

Zelo dobro je svojo minutažo izkoristil tudi Beno Udrih, ki je ob zmagi Memphisa pri moštvu Lakers s 109:106 dosegel 16 točk v 16 minutah. Memphis je s 24 zmagami in osmimi porazi tretje moštvo zahodnega dela. Zvezdnik Los Angelesa Kobe Bryant je ostal pri 15 točkah, zgrešil pa je tudi trojko za izenačenje tik pred koncem tekme.

Prvo moštvo zahodne konference in lige ostaja Golden State Warriors, ki je ob 32 točkah in 12 podajah Stephena Curryja s 126:105 premagalo košarkarje Toronto Raptors. Draymond Green je v dresu bojevnikov vpisal svoj prvi trojni dvojček s 16 točkami, 13 podajami in 11 skoki. Bojevniki so nepremagljivi na domačem parketu, saj so vpisali še 11. zaporedno domačo zmago. Toronto je po porazu moral prepustiti vodilno mesto na vzhodnem delu ekipi Atlanta Hawks, ki je z 98:92 ugnala Utah Jazz.

V medijih onstran Atlantika je najbolj odmevala vrnitev Rajona Ronda, ki je svojemu nekdanjemu moštvu Boston Celtics, zdaj v dresu Dallas Mavericks (119:101), nasul 29 točk, prvič v ligi NBA je zadel tudi pet trojk, prav tako pa je prvič tako dobro zaigral v prvi četrtini, ko je dosegel osebni rekord s 15 točkami. Ekipa Cleveland Cavaliers je brez odsotnega LeBrona Jamesa z 91:87 premagala Charlotte Hornets.