Proti Mega Vizuri niste imeli težjega dela.

Tekma ni bila ravno lahka, saj smo Mega Vizuro dokončno zlomili šele ob koncu. Vedeli smo, da bodo prišli v Novo mesto po zmago in da bodo stavili na hitro igro, saj so vsi po vrsti mladi igralci. Pred tekmo smo se zmenili, da moramo pokazati večjo željo po uspehu od gostov, kar nam je na koncu tudi uspelo.

Kljub visoki zmagi pa trener Aleksandar Džikić z vašo predstavo ni bil zadovoljen. Vam je povedal, zakaj?

Ni. Nikoli ne moreš biti zadovoljen z igro, saj lahko vedno igraš bolje. Toda zmagali smo, kar je bilo izredno pomembno, saj smo pred tem doživeli tri zaporedne poraze. Konec koncev pa smo dovolj izkušeni, da sami vemo, kje smo delali napake.

Je bilo zaradi treh zaporednih porazov pred tekmo z Mega Vizuro kaj več pritiska?

Dobro smo delali, toda imeli izredno težke nasprotnike. Obračun z Mega Vizuro smo morali tako nujno dobiti. Pokazali smo, da znamo stopiti skupaj in odigrati tako, kot je treba, ko je to najbolj pomembno.

V letošnji sezoni igrate v odlični formi, zato zanimanje Partizana in Valencie ne čudi. To vas zagotovo še dodatno motivira?

To je zame še dodatna motivacija, saj je potrdilo, da se dobro razvijam. Trudim se na vsakem treningu in tekmi, da bi napredoval. Tako bom delal še naprej, še bolj pomembno pa je, da ob tem uživam. Do konca sezone bom igral za Krko, nato pa se bom z agentom usedel in se odločil, kaj in kako.

Pred dnevi je selektorski stolček slovenske reprezentance znova zasedel Jure Zdovc. Se strinjate z izborom Košarkarske zveze Slovenije?

Pričakoval sem, da se bo Jure vrnil. Konec koncev je s slovensko reprezentanco naredil najboljši rezultat v zgodovini. Božidar Maljković je naredil velik korak, saj je v sistem vpeljal nekaj mladih igralcev in pokazal, da lahko igramo. Prepričan sem, da bo Zdovc znal nadaljevati njegovo delo. Dobro nas pozna in ve, kaj lahko od nas pričakuje. Znal bo potegniti maksimum iz vsakega, kar je zelo pomembno. Vesel sem, da se je končno razčistilo, kdo bo novi selektor. Zdaj pa je na nas igralcih, da dobro delamo tudi v drugem delu sezone in na priprave za svetovno prvenstvo pridemo odlično pripravljeni.

Zdovc je napovedal, da lahko reprezentanca nadgradi dosežek s Poljske. Se strinjate z njim?

Če nimaš visokih ciljev, ne moreš narediti ničesar. Pokazali smo, da lahko igramo z vsakim. Poleti bomo imeli mlajši igralci še za sezono zrelejši, zato ne vidim razloga, da ne bi tudi bolje igrali. Na evropskem prvenstvu smo imeli nekaj nesreče z žrebom, saj je bila Francija po mojem mnenju edina reprezentanca, ki je bila boljša od nas. Vesel sem, da je selektor ambiciozen, igralci pa bomo njegove zamisli čim bolje poskušali prenesti na parket. Tudi mi si želimo narediti korak naprej in končno priti do enega izmed odličij, čeprav bo to na svetovnem prvenstvu izredno težko.

Ostali izidi 17. kroga: MZT Skopje – Cedevita 75:81 (Gečevski 15; Bilan in Smith po 15), Radnički – Igokea 82:67 (Birčević in Jović po 16; Gordić 24), Široki – Szolnoki Olaj 76:66 (Jones in Buva po 17; Warren 18), Cibona – Budućnost 65:55 (Šarić 18; Su. Šehović 14), danes ob 18. uri: Zadar – Partizan, vrstni red: Crvena zvezda 14-3, Cedevita 13-4, Partizan 12-4, Cibona in Budućnost po 11-6, Igokea 9-8, MZT Skopje, Krka in Radnički po 7-10, Mega Vizura in Olimpija po 6-11, Široki in Szolnoki Olaj po 5-12, Zadar 5-11.