Novico je potrdil direktor lige ABA Josip Bilić, z njo pa ga je seznanil predsednik like Radovan Lorbek. »Danes zjutraj me je Lorbek obvestil, da bo turnir v mestu Laktaši. Pogoji, ki jih je ponudil Beograd, očitno niso zadostovali,« je dejal Bilić.

Razlog, da je organizacija zaključnega turnirja v Beogradu padla v vodo, tiči v denarju, saj župan srbske prestolnice Dragan Đilas ni želel plačati kotizacije v višini 100.000 evrov.

Finalni turnir jadranske lige bo sicer potekal od 25. do 27. aprila, poleg Beograda in Laktašev pa so se za organizacijo potegovali še Niš, Skopje in Kragujevac.

Krko okrepil Jerime Anthony Anderson

Čeprav vsi udeleženci zaključnega turnirja še niso znani, pa na njem zagotovo ne bodo nastopili košarkarji Krke. Za Novomeščane sezona kljub temu še ne bo končana, saj jih v pomladnih mesecih čaka ubranitev državnega naslova in boj za ponovno uvrstitev v ligo ABA. Pri tem jim bo pomagal tudi novinec v moštvu Krke, 23-letni in 1,87 metra visoki organizator igre Jerime Anthony Anderson.

V Kaliforniji rojeni košarkar, je najprej igral za srednješolsko ekipo Anaheima, nadaljeval pa je na sloviti univerzi UCLA, kjer se je že v svoji drugi sezoni uvrstil v prvo peterko. V zadnji sezoni je imel povprečje 8,7 točke, 3,1 skoka in 4,2 podaje na tekmo, leta 2008 pa je zaigral tudi za mladinsko reprezentanco ZDA na Nike Hoop Summitu v Portlandu.

Z evropsko košarko se je prvič pobližje seznanil v letošnji sezoni, ko je zaigral v dresu belgijskega moštva Pepinster. V povprečju je dosegal 13,1 točke in 3,6 skoka na tekmo, s 5,4 podajami na tekmo pa je bil tudi prvi podajalec belgijskega prvenstva.