Oklahoma City se je tako jezernikom oddolžila za nedeljski poraz. Na tisti tekmi je blestel branilec Los Angelesa Jodie Meeks, ki je dosegel zanj rekordnih 42 točk. A Westbrook je pojasnil, da se kljub temu dosežku v njegovi ekipi niso posebej ukvarjali z Meeksom. "Naredili smo, kar smo morali. Meeks je pač na tisti tekmi imel srečo. Ne obremenjujemo se s tem, kaj počne. Osredotočeni smo le na naše igranje v obrambi," je dejal Westbrook.

Košarkarji Chicago Bulls so na domačem parketu premagali Houston Rockets s 111:87, najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Mike Dunleavy z 21 točkami, Atlanta Hawks pa so bili boljši od Milwaukee Bucks s 102:97. Jeff Teague je za Atlanto dosegel 22 točk.

Košarkarji Oklahome (48 zmag, 17 porazov) so na drugem mestu zahodne konference lige NBA in imajo en poraz več od vodilne ekipe zahoda San Antonio Spurs. Phoenix Suns Gorana Dragića (36 zmag, 28 porazov), ki je imel prost večer, je na devetem mestu, tik pod osmerico, ki napreduje v končnico prvenstva. Los Angeles Lakers pa je z Utah Jazz povsem na repu lestvice zahodne konference. Memphis Bena Udriha, ki bo naslednjo tekmo igral danes ponoči, je sedmi na zahodu, ima pa dve zmagi več kot Phoenix.

V vzhodni konferenci sta si vodilni ekipi Indiana (47 zmag, 17 porazov) in branilka naslova iz Miamija (44 zmag, 18 porazov) že zagotovili mesto v končnici.