"Čas je že bil, da se znajdemo na drugi strani in da imamo nekoga, ki se razigra," je po tekmi menil trener Washingtona Randy Wittman, vesel, da je klub prekinil črno serijo šestih zaporednih porazov in dosegel drugo zmago v zadnjih 15 obračunih.

Vse je kazalo, da bo tekma odločena že prej, saj so gostitelji v zadnjem delu povedli že s 86:76 in 94:85, a dopustili izenačeno končnico, v kateri pa so vendarle imeli na svoji strani tudi Fortuno. Kevin Durant, doma sicer iz Washingtona, je Oklahomo v končnici pripeljal na znižanje 94:95 in izenačenja na 99. točki, a je njegov trud tik pred piskom sirene izničil že omenjeni Beal.

Pri zmagovalcih je 22 točk dosegel tudi Martell Webster, 19 jih je dodal Kevin Seraphin. Pri gostih jih je Durant dosegel 29, Serge Ibaka pa 26 in 11 skokov.

Boston Celtics se je veselil zmage v New Yorku s 102:96. Paul Pierce je dosegel 23 točk, Kevin Garnett pa 19 in vknjižil 10 skokov, pri domačih je bil s 24 točkami najbolj učinkovit JR Smith, 20 jih je dodal Carmelo Anthony, ki pa je imel katastrofalen met - 20:26.

Chicago je s 118:92 odpravil Cleveland in dosegel tretjo zaporedno zmago. z dvojnega dvojčka je s 24 točkami in 11 skoki poskrbel Carlos Boozer. Dvojni dvojček, 15 točk in 11 skokov, je ob zmagi Utaha nad Dallasom dosegel tudi Al Jefferson. Zelo napeto pa je bilo tudi na tekmi med Portlandom in Orlandom, ki so jo prvoomenjeni dobili šele po podaljški s 125:119. LaMarcus Aldridge je dosegel 27 točk in 10 skokov.

Slovenska košarkarja v ligi sta bila danes sicer prosta, a popolnoma brez novic iz njunih taborov ne gre. Beno Udrih ima po poročanju časnika Milwaukee Journal-Sentinel novega trenerja v ekipi Milwaukee Bucks. Klubsko vodstvo se je z dosedanjim trenerjem Scottom Skilesom sporazumno dogovorilo za prekinitev sodelovanja, začasno bo prvi trener moštva njegov dosedanji pomočnik, Jim Boylan. Boylan naj bi teličke vodil že na današnji tekmi, ko bodo v Milwaukeeju gostovali Phoenix Suns, za katere igra tudi Slovenec Goran Dragić.

Ostala izida: New Orleans Hornets - San Antonio Spurs 95:88 in Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 81:113.