* Dvorana Arena Celje, gledalcev 5000, sodniki: Latisevs (Latvija), Obradović (BiH), Dodds (Velika Britanija).

* Slovenija: Lakovič 6 (0:2), Joksimovič 5, Blažič 4, Nachbar 7, G. Dragić 11 (3:5), Z. Dragić 12 (1:2), Lorbek 18 (4:6), Vidmar 5 (1:2), Begić 4.

* Gruzija: Cincadze 10 (4:5), Šermadini 7 (3:6), Hickman 19 (5:6), Markoišvili 10 (3:4), Pacacia 2 (0:1), Sanikidze 17 (5:6), Ležava 2, Ckitišvili 1 (1:2).

* Prosti meti: Slovenija 9:17, Gruzija 21:30.

* Met za dve točki: Slovenija 18:34, Gruzija 16:38.

* Met za tri točke: Slovenija 9:27 (Lorbek 4, Lakovič 2, Nachbar, Joksimovič, Z. Dragić), Gruzija 5:24 (Hickman 2, Sinikidze 2, Markoišvili).

* Skoki: Slovenija 35 (25 + 10), Gruzija 45 (25 + 20).

* Osebne napake: Slovenija 27, Gruzija 23.

* Pet osebnih: Cincadze (40.).

Eurobasket, skupina C, 3. tekma:

Slovenija - Gruzija 72:68 (13:19, 44:32, 54:46) 

 

Prva četrtina: 

Slovenski selektor Božidar Maljković je v ogenj proti Gruziji poslal brata Dragić, Jako Blažiča, Jureta Balažiča in Mirzo Begića. Začetek tekme je zaznamovalo tesno pokrivanje tekmeca na obeh straneh, posledično pa je bil prvi koš dosežen šele po dobrih dveh minutah igre. Prek Giorgija Šermadinija so ga dosegli Gruzijci, a jim je Zoran Dragić že v naslednjem napadu odgovoril z lepim polaganjem. Pri izenačenju 4:4 so po prostem metu Georgeja Tsintsadzeja Gruzijci povedli za točko, po trojki Viktorja Sanikidzeja pa je prednost že znašala +4 (8:4).

 

Slovenski košarkarji so v naslednji minuti znižali zaostanek na zgolj točko, a temu so sledile številne napake v napadu, ki so bile posledica trdne conske obrambe Gruzijcev. Tri minute pred koncem je prednost gostov tako narasla že na sedem točk (14:7) in Maljković je bil prisiljen vzeti minuto odmora. Minuto pred koncem četrtine je bilo že 19:10 za Gruzijo, visoko prednost pa je s trojko vsaj nekoliko omilil Nebojša Joksimović. 

 

Druga četrtina:

 

Slaba igra Slovenije se je na začetku druge četrtine nadaljevala, saj so Gruzijci po hitrih protinapadih prišli do največje prednosti na tekmi (26:15). Z metom iz razdalje sta jima odgovorila Zoran Dragić in Boštjan Nachbar, nakar je gruzijski selektor Igor Kokoškov nemudoma zahteval minuto odmora. A ta ni kaj prida zalegla, saj je Nachbar dosegel še drugo zaporedno trojko in prebudil dotlej zaspane gledalce v celjski dvorani. 

 

Slovenski košarkarji so naposled le strli cono gostov in se razigrali. Njihov ritem igre se je dvignil, gruzijska ekipa pa jim je le stežka sledila. Maljkovićevi varovanci  so ponujeno priložnost zagrabili z obema rokama in po trojki Domna Lorbka v peti minuti četrtine sploh prvič na tekmi prišli do vodstva (28:26). Prednost Slovenije je po zaslugi izvrstnega meta za tri (8/12) le še raslain ob koncu polčasa znašala solidnih 12 točk (44:32).    

 

Najboljši strelc Slovenije po dveh četrtinah je z desetimi točkami Domen Lorbek (met za tri: 3/3), po sedem pa sta jih dodala Zoran in Goran Dragić.   

 

Tretja četrtina:   

 

Za razliko od atraktivne druge četrtine je bil začetek tretje precej manj dinamičen. V dveh minutah je bila namreč dosežena le ena točka, ki jo je s črte prostih metov dal Šermadini. Kljub ne ravno bleščeči igri Slovencev pa se je njihova prednost vselej gibala okoli desetih točk. 

 

Še najlepšo priložnost, da bi se nekoliko približali tekmecu, so imeli Gruzijci tik pred koncem četrtine, ko je koš dosegel Levan Patsatsia in pri tem izsilil osebno napako. Patsatsia je prosti met sicer zgrešil, vendar so njegovi soigralci dobili skok in si izborili nov napad. A slovenska obramba je vzdržala in v zadnjo četrtino odšla z osmimi točkami prednosti.  

 

Četrta četrtina:    

 

Začetek Slovenije je bil v zadnji četrtini vse prej kot spodbuden. Nasprotniki so pod taktirko hitronogega Rickyja Hickmana naredili delni izid 8:0 in se približali zgolj na koš razlike ( 56:54). Veliko težavo so za Slovenijo predstavljale tudi osebne napake, saj so sedem minut pred koncem po štiri imeli Goran in Zoran Dragić ter Jaka Blažič.


Če je bila igra domačih igralcev v napadu v drugi četrtini naravnost izvrstna, je v zadnji povsem zastala. Namesto izdelanih akcij je bilo vse preveč metov iz razdalje, šepala pa je tudi igra v obrambi, saj so Gruzijci vse prepogosto prihajali do skokov v napadu. Ko je prednost Slovenije znašala le še točko (62:61), pa je ob pravem trenutku s svojo četrto trojko na pomoč priskočil Lorbek. 28-letnik je v naslednji akciji še prestregel žogo in Slovence popeljal na +6. A Gruzija se ni predala, se znova vrnila (70:68), a je Zoran Dragić s košem le šest sekund pred koncem dokončno razblinil vprašanje zmagovalca.

Tokrat je bil pri Sloveniji strelsko najbolj razpoložen Domen Lorbek, ki je v svojo statistiko vpisal 18 točk, še 12 jih je dodal Goran Dragić. Najboljši strelec tekem, Ricky Hickman , je končal pri 19 točkah.