Olimpija je odlično začela tekmo in po dveh minutah vodila s 6:0. Košarkarji Cantuja so se nato prebudili in po trojki nekdanjega zmaja Markoišvilija v četrti minuti prvič izenačili (8:8), v naslednji minuti pa tudi prvič povedli (11:10). Sledila je trojka Blažiča in po polovici prve četrtine so domači vendarle znova vodili. (13:11).

Sledile so minute gostov, ki so bili v drugem delu prve četrtine nerešljiva uganka za luknjasto obrambo Olimpije. Cantu je tako v 9. minuti po trojki Mazzarina povedel z 22:15, zaostanek pa je do odmora s svojo deveto točko v prvi četrtini znižal Blažič.

Dobra druga četrtina vlila upanje na zmago

Blažič je tudi drugo četrtino začel dobro in s štirimi točkami v prvi minuti zmaje približal le na točko zaostanka (21:22), minimalno prednost pa je Cantu nato ob koših na obeh straneh ohranjal vse do 15. minute, ko je Olimpija izenačila (29:29). Sledila je nešportna osebna napaka Močnika, kar je Cantu pretvoril v le en zadeti prosti met in izgubljeno žogo, tako da so domači dobili priložnost za ponovno vodstvo. Po trojki Prepeliča jim je to tudi uspelo (32:30).

Olimpija je v zaključku prvega polčasa igrala dokaj dobro in je uspela priigrano prednost obdržati vse do odhoda v slačilnice. Ob koncu 18. minute je Prepelič povišal na +4 (40:36), na kar so gostje odgovorili s trojko, a je Baynes poskrbel, da bodo zmaji drugi polčas začeli s trojko prednosti. (42:39)

V tretjem delu igre znova boljši Cantu

Cantu je drugi polčas začel odločno in že v dobrih treh minutah zadel tri trojke ter povedel s 50:47, a Blažič in Salin sta poskrbela, da gostje niso ušli predaleč, po 25. minutah pa je Cantu vodil le za točko (52:51). Gostje so nato uspeli povesti za 4 (51:55), toda Olimpija je znova ujela pravi ritem in nanizala nekaj točk ter do 29. minute povedla s 59:57. Prednosti zmaji niso uspeli prenesti v zadnjo četrtino, saj sta Markoišvili s trojko in Leunen s polaganjem pred odločilnimi 10 minutami Cantuju priigrala tri točke prednosti.

Pomembni dve trojki Pagea

Cantu je po dveh minutah zadnje četrtine povedel s 67:61 in nevarno zapretil, da bo iz Stožic odnesel zmago, toda s tem se ni strinjal tokrat izvrstni Blažič, ki je nanizal sedem zaporednih točk in kmalu je bil izid izenačen na 68, obetala pa se je napeta končnica. Rezultat je bil izenačen še vse do konca 38. minute, ko je Page v kratkem zadel dve trojki in Olimpija je v zadnji dve minuti tekme krenila z lepo prednostjo štirih točk (79:75).

Odločil pravi igralec

A do zmage ni šlo zlahka, saj je Cantu z dvema zaporednima košema znova uspel izenačiti in odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji minuti. Tam pa je junak postal ravno Blažič, ki je tokrat odigral verjetno najboljšo tekmo v svoji karieri. Z dvema prostima metoma je zapečatil usodo Italijanov in Olimpiji priigral sladko zmago, ki jih ohranja celo v igri za uvrstitev med najboljših 16 moštev v evroligi.

Najboljši igralec tekme je bil nedvomno Blažič, ki je ob le treh zgrešenih metih iz igre (4 trojke) dosegel 30 točk. Page, ki je z dvema trojkama v zadnji četrtini odločilno pripomogel k zmagi, je dosegel 14 točk, vselej dobri Baynes pa je za dvojnega dvojčka vpisal 13 točk in 10 skokov. Pri Cantuju je 20 točk dosegel Aradori, 15 pa jih je dodal nekdanji košarkar Olimpije Markoišvili.