Kot že mnogokrat tudi tokrat beograjski derbi ni minil brez incidentov. V 3. četrtini je nekdanji igralec Union Olimpije Davis Bertrans s komolcem udaril Branka Lazića, kar je bilo dovolj, da so v napetem ozračju nekaterim košarkarjem popustile zavore in na parketu je prišlo do prerivanja in fizičnega obračunavanja.

Po nekaj minutah in treh dosojenih tehničnih napakah so se strasti le umirile, na parketu pa je za mir skrbel tudi trener Partizana Duško Vujošević, ki je sicer tudi sam znan po vročekrvnih reakcijah, ki so že nemalokrat botrovale njegovi izključitvi in številnim tehničnim napakam.

Ko se je situacija umirila, Vujošević pa je že zapuščal igrišče, je vanj priletela žoga. Kot se je kasneje izkazalo, si je neprimerno potezo privoščil urednik srbskega portala Telegraf.rs Aleksandar Jovanović, ki se je nekako znašel ob igrišču.

Srbski mediji so njegovo potezo poimenovali kar neumnost leta, Telegraf.rs pa je danes na svoji strani že objavil opravičilo. Tudi Jovanović, ki na tekmi sicer ni bil službeno, se je že opravičil Vujoševiću in Partizanu.