Memphis je v naletu, saj je dobil devet od zadnjih desetih tekem. Tokrat sta se pri zmagovalcih, ki so vodili tudi že za 32 točk, najbolj izkazala Tayshaun Prince s 14 točkami in Marc Gasol z dvojnim dvojčkom, 12 točkami in 11 podajami. Udrih pri poražencih z metom iz igre 1:5 ni izstopal po učinkovitosti, dodal je še dva skoka in štiri podaje, najboljši strelci so bili s po 12 točkami sicer Andrew nicholson, E'Twaun Moore in Arron Afflalo.

Na derbiju v New Yorku je Miamijev LeBron James tekmo končal pri 29 točkah, 11 skokih in sedmih podajah. Ob 14. zaporedni zmagi vročice (izenačitev klubskega rekorda) je bil z 20 koši ter po osmimi skoki in asistencami zelo razpoložen tudi Dwayne Wade. "To je bila ena naših najlepših zmag v sezoni. Zaostajali smo že za 16 točk, na koncu pa le prišli do zmage, kar proti Knicks nikakor ni lahko," je po tekmi povedal James. Za gostitelje je 32 točk dosegel Carmelo Anthony.

Na lestvici je New York izgubil eno mesto, saj je poraz izkoristila Indiana, ki je s 97:92 premagala Chicago. David West je dosegel 31 točk.

Dvoboj ekip z vrha so imeli tudi v zahodni konferenci, Oklahoma pa je premagala Los Angeles Clippers s 108:104. Kevin Durant je zbral 35 točk in devet skokov, Russell Westbrock pa 29 košev in 10 podaj. "V napeti tekmi in v atmosferi, kot bi že igrali končnico, smo dosegli veliko zmago. Take tekme imam najraje," je po tekmi povedal Durant. Pri poražencih je Chris Paul dosegel 26 točk, Blake Griffin pa 20.

Nekaj pozneje so Los Angeles Lakers v isti dvorani premagali Atlanto tesno z 99:98 in ostajajo v igri za končnico, a za osmouvrščenim Utahom zaostajajo za dve zmagi, za sedmim Houstonom za tri. Tekmo je devet sekund pred koncem odločil Kobe Bryant, ki je skupaj dosegel kar 34 točk. Lakers so imeli tokrat na tribunah tokrat tudi znanega navijača, saj je za njih pesti stiskal tudi srbski teniški zvezdnik Novak Đoković.