Memphis je tokrat končal prevlado vodilne ekipe lige Golden Stata, ki je bil nepremagan na zadnjih 16 tekmah. K temu je botrovala predvsem dolga in razpoložena klop grizlijev, ki je skupaj z Vincem Carterjem v drugi četrtini v le nekaj minutah dosegla kar 20 točk in osupnila vrsto gostov. Carter je v tem odločilnem naletu dosegel kar 11 od skupaj 16 točk, kar je njegov rekord sezone.

Na začetku četrtine so jih oklofutali

Memphis je dosegel peto zaporedno zmago, Zach Randolph pa je 17 točkam dodal še 10 ujetih žog. S 17 točkami je bil razpoložen še Mike Conley, rezervist Jon Leuer jih je dodal 11. Memphis je sicer v derbiju z vrha zahodne konference zaostajal s 24:30, potem pa so domači na začetku drugega polčasa goste zadržali na razdalji, tako da bojevniki pet minut niso dosegli koša.

»Na začetku druge četrtine so nas oklofutali. To je bila tista razlika, ki je odločila tekmo,« je bil po porazu slikovit trener Golden Statea Steve Kerr. »Naredili smo ogromno delo, stopili na parket, pomagali eden drugemu, zadeli nekaj težkih metov,« pa je dejal Carter.

V dresu Golden Stata je bil z 22 točkami najuspešnejši Klay Thompson, Marreese Speights je dodal 18 točk, Harrison Barnes pa je kljub obrazni maski zaradi zlomljenega nosu prispeval še 11 točk. V uvodnem delu sezone najbolj vroč igralec, Stephen Curry, tokrat ni imel najboljšega strelskega večera (iz igre je meta 9/25, trojke 1/10), a je kljub temu dosegel 19 točk.

Na ostalih tekmah so Sacramento Kings izgubili proti Oklahoma City Thunder z 90:98, Washington Wizards so bili s 109:95 boljši od Minnesota Timberwolves, Brooklyn Nets pa so z 91:95 klonili proti Miami Heat. New Orleans Pelicans so s 119:111 premagali Utah Jazz, New York Knicks pa so morali s 87:107 priznati premoč Dallas Mavericks.

Phoenix Suns Gorana in Zorana Dragića bodo drevi gostovali pri Charlotte Hornets.