Kapetan Dragiša Drobnjak priznava, da je predvsem po zmagi proti Beograjčanom moštvo dobilo nov zagon, vlogo favorita pa pred derbijem prepušča Krki.

Olimpija nedeljski derbi s Krko v predzadnjem, 25. krogu lige ABA pričakuje v dobri formi, saj ste zabeležili tri zaporedne zmage.

S Krko se dobro poznamo, saj smo v tej sezoni odigrali že tri tekme. Vemo, o kom govorimo in proti komu bomo igrali. Pred obračunom proti Partizanu smo bili znova v padcu, samozavest je bila načeta, nato pa smo proti Beograjčanom odigrali odlično in dobili nov zagon. Upam, da bo trajal do konca sezone.

Krka se še bori za sedmo mesto, ki bo verjetno omogočalo uvrstitev v evropski pokal, Olimpija ne. Bo to kaj vplivalo na motivacijo?

O tem sploh nismo razmišljali. Tujci, ki niso poznali rivalstva s Krko, so skozi sezono dojeli in videli, kaj ta obračun pomeni. To ni samo navadna tekma. Prisotne so številne emocije, v igri pa je prestiž, ne glede na to, ali gre za prijateljski obračun ali dvoboj za lovoriko. Motivacija bo zagotovo na najvišji možni ravni.

V sredo ste igrali obračun prvega kroga lige Telemach za prvaka, Krka ne. Je to prednost ali slabost?

Pred zadnjima dvema tekmama lige ABA, ki smo ju dobili, smo imeli po dolgem času ves teden za pripravo na tekmeca. Tako smo lahko več postorili na fizični pripravi in osvežili igralce. To nam je dobro delo, saj smo našo igro dvignili na višjo raven. Obračun proti Rogaški je prišel kar v pravem času. Zmagali smo z visoko razliko, igralci, ki skozi sezono niso dobili veliko priložnosti, pa so lahko dobili kar nekaj minut na parketu. Tudi deseti, enajsti in dvanajsti igralec v naši ekipi pomenijo veliko. Vsak, ki stopi na igrišče, lahko ključno pripomore do uspeha, ne glede na to, ali gre za dve ali dvajset minut. Vesel sem, da so vsi proti Rogaški prikazali dobro igro. Že proti Krki bo tako lahko trener Aleš Pipan v rotaciji računal na več igralcev, saj so si določeni dvignili samozavest.

V preteklosti so ravno tekme, kot je bila sredina proti Rogaški, Olimpiji znale povzročati preglavice. Tokrat ste tekmeca povsem nadigrali.

Vemo, da se je s tekmo proti Rogaški začel boj za prvaka. Mi iščemo svojo priložnost, da se dokažemo in pokažemo, da lahko na koncu izzovemo Krko. Upam, da bomo v finalu in da bomo dobili priložnost za bitko za prvaka. S tako zmago na začetku daš vedeti drugim in sebi, iz kakšnega testa si. Letošnja ekipa lahko ne glede na vse probleme, ki smo jih imeli do zdaj, vrne naslov v Ljubljano.

Krka bo v nedeljo po vsej verjetnosti nastopila brez poškodovanega Eda Muriča. To bo kar velika prednost za Olimpijo, kajneda?

Zagotovo. Edo se je v letošnji sezoni pokazal v najlepši možni luči. Je glavni igralec Krke. Prinaša mnogo več, kot kaže statistika. S svojo pojavo daje moštvu večji zagon, saj prinaša pozitivno energijo in naboj, ki ga vsaka ekipa rabi, ko zapade v krizo med tekmo. Tak igralec dvigne moštvo znova na noge. A na to se ne smemo zanašati. To ne pomeni, da bo naše delo kaj lažje. Krka je še vedno favorit, brez ali z Edom Muričem. Odčitali so nam lekcijo v slovenskem pokalu. Pokazali so, da gre za izredno ekipo. Njihova glavna prednost je v tem, da se nosilci igre poznajo že dalj časa kot mi. Tudi Chris Booker, ki je prišel poleti, pozna sistem dela. Homogenost je njihovo močno orožje. Vsekakor pa smo jih sposobni premagati.