Že pred meseci se je govorilo, da je Ballmer za Clipperse ponudil rekordni dve milijardi dolarjev (pred tem so rekord postavili s 550 milijoni dolarjev, ki so jih plačali za ekipo Milwaukee Bucks).

»Ballmer bo čudovit lastnik«

Pri prodaji pa je bilo nemalo težav. Nekdanji lastnik Donald Sterling, ki se je pred meseci znašel v središču rasističnega škandala, je namreč zaviral prodajo, ki jo je konec julija dokončno dopustilo ameriško vrhovno sodišče. 80-letnemu Sterlingu so namreč dokazali neprištevnost. Solastnica kluba je bila namreč tudi njegova soproga Shelly, ki pa je nad Ballmerjem navdušena. »Prepričana sem, da bo čudovit lastnik. 33 let smo garali, da smo ustvarili dobro ekipo, prepričana pa sem, da jo bo Steve popeljal na novo raven,« je dejala.

»Naredil bom vse, da bodo Clippersi zmagovali«

»Rad imam košarko in naredil bom vse, da bodo Clippersi zmagovali. Los Angeles je eno najboljših mest na svetu, prepričan pa sem, da bo ta ekipa v prihajajočih letih postala njegov še večji del,« je navdušen Ballmer.

.

Komisar lige NBA Adam Silver je konec aprila Sterlinga kaznoval z denarno kaznijo 2,5 milijona dolarjev in izključitvijo iz lige zaradi rasističnih izjav, ki jih je posnela njegova spremljevalka V. Stiviano. Silver je prav tako sprožil postopek, da so Sterlinga prisilili v prodajo kluba.