Hrvaški košarkarji so bili v prvem polčasu dolgo časa enakovredni Špancem in na krilih Bogdanovića skoraj do 20. minute držali stik z njimi, nato pa so favoriti dvoboja prestavili v višjo prestavo in že na odmor odšli s prednostjo 11 točk, v drugem polčasu pa so je le še povečevali in na koncu zasluženo zmagali ter osvojili novo odličje, Hrvati pa se domov vračajo z nehvaležnim četrtim mestom.

Pri Špancih je bil najboljši strelec Llull, ki je dosegel 21 točk, Gasol pa je 17 točkam dodal tudi 8 skokov. Hrvati so imeli le razpoloženega Bogdanovića (22 točk, 4 skoki), kar je bilo premalo za enakovreden boj s Španijo.

Španija tako nadaljuje zbiranje kolajn na evropskih prvenstvih. Od leta 1999 je le enkrat ostala brez nje - v Beogradu 2005, ko je bila četrta, v tem času pa je ob dveh zlatih osvojila še dve srebrni in eno bronasto. Skupno ima Španija z evropskih prvenstev enajst medalj.

Hrvaška na drugi strani ostaja pri dveh bronih iz leta 1993 in 1995. Tedaj je tudi nazadnje igrala v polfinalu kakšnega večjega tekmovanja.