Na današnji novinarski konferenci so selektor Božidar Maljković ter reprezentanta Boštjan Nachbar in Goran Dragić predstavili želje v zadnjih petih dneh pred začetkom evropskega prvenstva, ki se začenja v sredo, 4. septembra.

"Čaka nas še zadnja pripravljalna tekma pred prvenstvom, nasproti pa nam bo stal najmočnejši nasprotnik v letošnjih pripravah. Francozi imajo v letošnji reprezentanci polovico košarkarjev iz lige NBA. So košarkarska velesila. Naše priprave se počasi bližajo koncu. S potekom le teh sem zadovoljen. V dnevih, ki so nam še ostali do prve tekme na evropskem prvenstvu, bomo še naprej pilili posamezne segmente naše igre. Vesel sem, da so vsi košarkarji zdravi. Vsi rezultati, ki smo jih dosegli do sedaj, ne veljajo nič. Pred tekmami na EP se bo potrebno zbrati in biti povsem osredotočen le na njih," je povedal selektor Maljković, ki je z reprezentanco na dosedanjih 11 pripravljalnih tekmah zabeležil 10 zmag.

Nachbar: Smo dobro pripravljeni

Pomembno vlogo v moštvu bo na prihajajočem prvenstvu prav gotovo igral izkušeni Boštjan Nachbar, ki na zadnji pripravljalni tekmi v Stožicah pričakuje polne tribune. "Priprave so v celoti uspele. Vse pripravljalne tekme so bile za nas več kot dobrodošle. Potrebovali smo jih, da smo s soigralci prišli do dobre skupne forme. Na zadnji pripravljalni preizkus proti Francozom se podajamo dobro pripravljeni. Končni rezultat na tej tekmi ne bo pomemben, pač pa igra, ki jo bomo prikazali. Veselim se tekme v Stožicah. Verjamem, da bomo tam zaigrali tudi v drugem in tretjem delu evropskega prvenstva. Upam, da bodo na Telemachovem spektaklu tribune polne ter da bomo lahko košarkarji doživeli pravo vzdušje. Najbolj pomembno bo, da bodo vsi, ki si bodo tekmo ogledali v živo, uživali v njej," pravi Nachbar.

Dragić: V ekipi imamo res dobro vzdušje

"Priprave naše reprezentance so bile dolge in naporne, a na koncu odlično uspele. Vsi smo zdravi in pripravljeni, da se EP začne. Znotraj ekipe smo s fanti ustvarili res dobro vzdušje. Družimo se tudi med prostimi dnevi. To je pozitivna stvar, ki nas krasi kot ekipo. Francija je zelo dobra ekipa. Želim si, da tekmo odigramo po najboljših močeh in da ne pride do kakšne neljube poškodbe, da se bomo lahko potem v miru pripravili na prvo tekmo prvenstva proti Češki," pa je povedal Goran Dragić, največji zvezdnik slovenske reprezentance.