Slovenska reprezentanca bo drugi del prvenstva začela z eno zmago in porazom, kar ni slabo izhodišče, saj bo imela v skupini F boljšega (dve zmagi) le Italija. Toda Maljković in njegovi varovanci so tokrat prejeli pravočasno opozorilo, da kadar ne igrajo povsem osredotočeno in borbeno, le stežka pridejo do pozitivnega rezultata.

V Stožicah bodo Italijani, Grki in Finci na parket poslali še precej kakovostnejše zasedbe, kot jo imajo Poljaki, zato bodo Slovencem trije prosti dnevi prišli še kako prav, da se spočijejo, umirijo in zbistrijo glave ter nato znova navdušijo slovenske navijače, ki z manj kot uvrstitvijo v četrtfinale nikakor ne bi bili zadovoljni.

Na preostalih večernih tekmah, ki prav tako niso odločale o potnikih v drugi del prvenstva, je Francija visoko premagala Belgijo (82:65), Črna gora je bila boljša od Srbije (83:76), Rusi pa so z 79:77 premagali Turke.

V drugem delu se križajo skupine A in B ter C in D. V skupini E bodo nastopali Francija, Ukrajina, Belgija, Srbija, Litva in Latvija, v skupini F pa Španija, Hrvaška, Slovenija, Italija, Finska in Grčija. Slovenija bo prvo tekmo igrala v četrtek, ko se bo ob 21. uri pomerila s še neporaženo Italijo.

Slovenija – Poljska 61:71 (17:19, 11:17, 14:17, 19:18)



Prva četrtina:


Maljković je na začetku na parket pričakovano poslal nekoliko spremenjeno začetno peterko. Namesto Gorana Dragića je bil organizator igre Lakovič, namesto Blažiča je začel Lorbek, pod košem pa je Vidmar dobil prednost pred Begičem.


V sproščenem vzdušju so precej bolje tekmo začeli Poljaki, ki so hitro zadeli dve trojki in v tretji minuti povedli z 8:2. Slovenija nikakor ni našla recepta za boljšo igro v napadu, medtem pa so Poljaki nadaljevali s polnjenjem slovenskega koša. Po petih minutah je bil na semaforju rezultat 4:13 in Maljković je moral reagirati z minuto odmora, Vidmarja pa je zamenjal z Begičem.


Slovenija je nato le zaigrala bolje, priložnost za igro pa sta dobila tudi Goran Dragić in Nachbar. Ob koncu 9. minute so po košu Begiča tako Slovenci izid že uspeli izenačiti na 17:17, prvo četrtino pa so vendarle dobili Poljaki (17:19).


Druga četrtina:


Slovenija je izenačila na 19:19 nato pa spet popustila in Poljaki so se s tremi zaporednimi koši znova oddaljili. Nekaj pozitivne energije je nato s trojko v 17. minuti vlil Lorbek (24:26), a so Poljaki tudi na to znali odgovoriti. Z delnim izidom 10:2 je njihova prednost do 20. minute zrasla na 10 točk (26:36), za upanje na boljšo drugo polovico tekme pa je s košem v zadnji sekundi polčasa poskrbel Nachbar.


Slovenski vrsti se je v prvem polčasu poznala predvsem odsotnost Gorana Dragića, ki je na parketu preživel le šest minut. Najboljši strelec je bil s 7 točkami Lorbek, 6 jih je dodal Begič. Poljaki so imeli razpoloženega Kelatija, ki je dosegel 12 točk, Gortat pa je do polovice tekme zbral 8 točk in 6 skokov.


Tretja četrina:


V prvi polovici tretje četrtine, ki jo je Maljković začel tudi z Goranom Dragićem na parketu, je Slovenija večkrat prednost Poljske znižala na šest točk, nato pa so Poljaki zadeli dve zaporedni trojki in v 26. minuti povedli z 49:37.


Maljković nikakor ni uspel najti razpoložene peterke, ki bi uspela ujeti Poljake, ki so v 30. minuti povedli že s 14 točkami prednosti (39:53), pred koncem četrtine pa je Lorbek le uspel zadeti trojko, šele tretjo Slovenije na tekmi, s  katero je vlil nekaj upanja slovenskim navijačem na preobrat.


Četrta četrtina:


Lorbek je zadnji del igre nadaljeval tam, kjer je končal prejšnjega in s trojko Slovenijo približal na 8 točk zaostanka, toda Poljaki so se po enak odgovor zatekli k Waczynskemu, ki je z dvema trojkama v 33. minuti prednost Poljske vrnil na 14 točk, po novi trojki Felatija in dveh koših Gortata pa je ta kmalu narasla še na vrtoglavih 20 (47:67), ko je dokončno postalo jasno, da bodo nerazpoloženi Slovenci doživeli drugi poraz v dveh dneh. V zadnjih minutah je razlika sicer skopnela na 10 točk, a je to le slaba uteha, saj slovenska reprezentanca s pristopom in igro na zadnji tekmi prvega dela verjetno ni navdušila nikogar.


Pozitivno oceno bi si v domači ekipi morda zaslužila le Lorbek (13 točk) in Begić (v 18 minutah 8 točk in 7 skokov), pri Poljakih pa s slovensko obrambo torkat nista imela težav Kelati (21 točk – trojke 5/7, in 4 podaje) in Gortat (19 točk in 12 skokov).