Pogodba, ki jo je Jordan podpisal za sezono 1997/1998 še dandanes velja za rekorden enoletni dogovor v zgodovini košarkarske lige NBA. Najboljšemu košarkarju vseh časov so namreč biki iz Chicaga takrat plačali kar 33 milijonov dolarjev (upoštevajoč inflacijo bi znesek dandanes znašal 49 milijonov dolarjev, op.p.), moštvo pa je v tisti sezoni v finalu proti Utah Jazz slavilo s 4-2 v zmagah in osvojilo svoj šesti naslov NBA prvaka.

Pogodba, ki jo je podpisal Jordan, je izpisana na 24 straneh, poleg Jordanovega podpisa pa je na njej tudi podpis takratnega generalnega direktorja Chicaga Jerryja Krausa. »Pogodbo je težko primerjati s čimerkoli. Gre le za Jordana, ki je razred zase,« je povedal direktor podjetja, ki prodaja pogodbo. Izklicna cena slednje je sprva znašala 28 tisoč dolarjev, sedaj pa je že narasla na 37 tisočakov.

Najdražja pogodba športnika, ki je bila kdajkoli prodana na dražbi, je sicer tista legendarnega igralca baseballa Babea Rutha iz leta 1918. Prodali so jo pred slabima dvema tednoma, kupec pa je zanjo odštel neverjetnih 1,02 milijona dolarjev.