Madridski Real je dobro sezono, v kateri je v evroligi prišel do finala, v Španiji pa dominiral celo leto, kronal z naslovom španskega prvaka, ki ga je za nameček osvojil proti največjemu rivalu.

Košarkarji Reala so pred včerajšnjo tekmo zaradi prednosti domačega parketa veljali za favorita, kar so večji del srečanja tudi upravičevali, saj je Barcelona vodila le nekaj sekund v drugi četrtini, preostali del zadnje tekme sezone pa kraljevemu klubu gledala v hrbet.

Real je tekmo začel z izidom 10:0, kar je že dalo slutiti, da bo pokal pristal v rokah domačih košarkarjev, a slab začetek za goste ni bil usoden, saj so se kmalu zbrali in ujeli priključek, v drugi četrtini pa tudi povedli z 32:31. A sledil je takojšen odgovor Reala, ki je do konca prvega polčasa znova naredil delni izid 10:0 in na odmor odšel z lepo prednostjo 9 točk (41:32).

V drugem delu so domači hitro prednost povečali na kar 17 točk (50:33) in tekma je bila bolj ali manj odločena, čeprav so gostje uspeli zaostanek ob koncu še znižati na 5 točk (76:71), a so bili kljub temu še daleč od uspeha.

V domačih vrstah so bili najbolj razpoloženi Rudy Fernandez (15 točk, 5 skokov), Felipe Reyes (14 točk, 5 skokov) in Tremmell Darden (13 točk, 7 skokov), pri gostih, ki so večino tekme igrali brez poškodovanega Juana Carlosa Navarra, pa Joe Ingles (25 točk, 6 skokov) in Šarunas Jasikevičius (23 točk). V obeh moštvih španskih velikanov nastopa tudi po en slovenski reprezentant. Član Reala Mirza Begić je v dobrih 14 minutah v statistiko vpisal 4 točke, 4 skoke, na drugi strani pa je Erazem Lorbek v 15 minutah dosegel 3 točke in 3 skoke.