Zoran na parketu prebil dve minuti

Prvič je, odkar je podpisal pogodbo za sonca iz Phoenixa, na uradni tekmi zaigral tudi Goranov mlajši brat Zoran, ki je na parketu prebil dve minuti, a se še ni vpisal v statistiko. Goran je 19 točk dosegel v 33 minutah, poleg tega pa je vpisal še dve podaji in skok. V dresu sonc je bil s 26 točkami najboljši Gerald Green, medtem ko je pri Los Angelesu Chris Paul dosegel 32 točk.

Memphis sicer ne igra prepričljivo, vendar pa dovolj dobro, da v končnicah stre odpor tekmecev in je z devetimi zmagami ter le enim porazom trenutno najboljša ekipa lige. Le dvakrat so grizliji zmagali z dvomestno razliko, šest tekem se je končalo s prednostjo petih ali manj točk, Milwaukee pa jim je edini poraz prizadejal s točko razlike.

"Mislim, da v naših dvobojih bolj trpijo navijači, mi smo tega vajeni. Lažje je biti na igrišču, ko imaš vpliv na končni razplet," je dejal Španec Gasol. Poleg njega sta se izkazala tudi Zach Randolph s 17 točkami in 22 skoki, od tega je 13 žog ujel v napadu, ter Mike Conley z 18 točkami. Goste je dolgo v igri držal Kyle Singler (21 točk), ki je zadel pet od sedmih poskusov za tri točke.

Drugi na lestvici Houston, tretji pa igralci Toronto Raptors

Drugi na lestvici je tokrat prosti Houston, tretji pa igralci Toronto Raptors, ki so ugnali Utah Jazz s 111:93. Sacramento Kings je doma premagal branilce naslova San Antonio Spurs s 94:91. San Antonio je s petimi zmagami in štirimi porazi šele na devetem mestu zahodnega dela lige, mesto pred Phoenixom, ki ima petdesetodstotni izkupiček.

V preostalih tekmah so igralci Washington Wizards doma premagali Orlando Magic z 98:93, Cleveland Cavaliers Atlanto Hawks s 127:94, Dallas Mavericks Minnesoto Timberwolves s 131:117, Portland Trail Blazers Brooklyn Nets s 97:87, Golden State Warriors pa New Orleans Hornets s 112:87. Chicago Bulls so doma klonili proti Indiani Pacers z 90:99.