O napadu poroča medij RadarOnline, ki se sklicuje na besede njenega odvetnika.

Zmerjala sta jo s črnuhinjo

V. Stiviano je v nedeljo zvečer odšla iz hotela Gansevoort v predelu Manhattna Meatpacking District, ko sta do nje pristopila dva belca ter jo začela pretepati in zmerjati s črnuhinjo in drugimi rasističnimi zmerljivkami.

Napadalca sta na koncu pobegnila, žrtev pa je poiskala pomoč v bolnišnici. Napada policiji ni nemudoma prijavila, njen odvetnik Mac Nehorary pa je dejal, da bo to najverjetneje storila v kratkem. 31-letna V. Stiviano je sicer prišla v New York na pogovor za televizijo CNN z voditeljem Andersonom Cooperjem.

Clippersi za dve milijardi dolarjev Balmerju

Komisar lige NBA Adam Silver je 81-letnega Sterlinga izključil iz lige in mu naložil 2,5 milijona dolarjev denarne kazni zaradi rasističnih izjav Stivianovi, ki jih je ta posnela in so nekako prišli v javnost. Sama zanika, da bi bila za to odgovorna. Silver je prav tako sprožil postopek, da Sterlinga prisilijo v prodajo kluba.

Njegova soproga Shelly Sterling, s katero živita ločeno, je 50-odstotna lastnica in se je že dogovorila o prodaji kluba nekdanjemu glavnemu izvršnemu direktorju Microsofta Stevu Ballmerju za dve milijardi dolarjev.

Grožnje z nasiljem in smrtjo

V. Stiviano, ki je mešane rase, že vse od izbruha škandala prejema grožnje z nasiljem in celo smrtjo, zaradi česar je najela telesnega stražarja, ki pa si v nedeljo kot kaže ni zaslužil svojega honorarja.

Donald Sterling je medtem v nedeljo obtožbe o rasizmu zavračal z udeležbo na maši v črnski cerkvi v južnem Los Angelesu. Pastor baptistične cerkve Zion Benjamin Harwick je na začudenje faranov pozval Sterlinga, naj vstane in sprejme aplavz.

Sam se je povabil v cerkev

Harwick je razložil, da se je Sterling sam povabil v cerkev, česar mu kot kristjan ni mogel prepovedati. Pastor je med pridigo dejal, da imajo radi vse božje otroke, ne glede na raso, vero in barvo kože ter da bodo molili za Sterlinga.

Sterling, ki je po izbruhu škandala za televizijo CNN dejal, da temnopolti za razliko od Judov niso pripravljeni pomagati svojim ljudem, je bil nad dogodkom navdušen.