Izhodišče obeh ekip pred drugim dvobojem skupine E je bilo zelo različno. Srbi so z zmago v prvem krogu proti Belgiji naredili korak k četrtfinalu, Ukrajinci so doživeli polom z Latvijo. A današnja tekma je stvari postavila na glavo, Srbi so se zaman zaletavali v ukrajinski zid in na koncu so nekoliko presenetljivo, vendar zasluženo zmagali Ukrajinci z 82:75.

Že začetek za srbske košarkarje, ki so imeli na sicer bistveno močnejšo podporo s tribun, ni bil najboljši. Ukrajinci so večji del prve četrtine vodili, res pa je bila največja razlika le tri točke. A izenačena tekma se je nadaljevala tudi v drugem delu, ko so borbeni Ukrajinci že povedli z 41:35. Srbski selektor Dušan Ivković je z minuto odmora umiril svoje košarkarje, ki so do odmora prišli do 40:41.

Toda Srbiji igra ni stekla. Napake, izgubljene žoge in zgrešeni "zicerji" ter precej mirnejši in natančnejši tekmeci na čelu s skoraj nezgrešljivim Maksimom Kornijenkom (na koncu 21 točk) in temnopoltim Eugenom Jeterjem (20) so v 26. minuti pripeljali do vodstva Ukrajine s 53:44. Nova srbska minuta odmora ni pomagala, Ukrajina je še naprej dobro nadzorovala tekmo, ustavila vsak poskus Srbije, da bi se približala, za nameček pa je Jeter v zadnji sekundi tretje četrtine zadel še trojko za 63:54.

Srbiji je tako za preobrat ostal le zadnji del. Toda Ukrajina je hitro pokazala, da priložnosti za prestižno zmago ne bo spustila iz rok. Zadevali so, ko je bilo potrebno ohraniti razliko (ta je zrasla že na 11 točk), Jeter pa je z dvema trojkama - Srbiji ni pomagalo niti pet zadetih Nemanje Bjelice - v trenutkih, ko so se Srbi približali na le pet točk, spet ustavil njihov nalet in poskrbel za zmago.

V prvi tekmi dneva je Litva s 86:67 ugnala Belgijo, ob 21. uri bo še tekma Francija - Latvija.