49-letni Malone, ki se ga je med igranjem v NBA prijel vzdevek »poštar«, je bil včeraj gost v radijski oddaji The Dan Patrick Show, kjer je priznal, da občuduje košarkarsko znanje LeBrona Jamesa, ki ga je nato seveda uvrstil tudi v svojo najboljšo peterko vseh časov.

Preden je podal svoj izbor najboljših petih košarkarjev, je Malone dejal, da sebe ne bo uvrstil v peterko, čeprav mu tega ne bi nihče zameril, saj je še vedno drugi najboljši strelec lige vseh časov. Ta statistični podatek očitno »poštarju« ni prav pomemben, saj v idealno peterko ni uvrstil niti najboljšega strelca vseh časov Kareema Abdul-Jabbarja niti petega strelca Kobeja Bryanta. No, Malone je »pozabil« tudi na tretjega najboljšega strelca, Michaela Jordana, ki ga večina košarkarskih navdušencev smatra za najboljšega igralca vseh časov.

Malone je v idealno peterko vseh časov na branilski poziciji postavil dolgoletnega soigralca v Utahu Johna Stocktona in legendo Milwaukeeja Oscarja Robertsona. Na mesto krilnega centra, kjer je nekdaj igral tudi sam, je postavil LeBrona Jamesa, na pozicijo centra pa Wilta Chamberlaina.

Ostalo mu je še igralno mesto krilnega igralca, kamor bi glede na namišljen izbor, kjer so pravila glede pozicij igralcev precej ohlapna, lahko zlahka imenoval Michaela Jordana, a Malone se je odločil za drugega čikaškega bika, Scottieja Pippna, tak izbor pa je argumentiral s tem, da je Pippen zaslužil to mesto v idealni peterki, ker je bil v času Jordanove odsotnosti v moštvu Chicaga najboljši v vseh statističnih kategorijah.

S tem je prepričal le redke, saj je jasno, da je bil Jordan najbolj zaslužen za kar šest naslovov prvaka Chicaga, v vseh šestih letih pa je bil tudi najboljši strelec moštva, medtem ko v času njegove odsotnosti biki niso blesteli. Z Jordanom na čelu je Chicago dvakrat v finalu ugnal tudi Utah Jazz z Maloneom v postavi, kar je očitno pustilo posledice, ki jih »poštar« čuti še danes.

Voditelj oddaje Dan Patrick je nato Malonea v šali vprašal, če goji posebne simpatije do Pippna, na kar je Malone odvrnil negativno, priznal pa, da mu je zelo všeč LeBron James.