Kakšno je stanje vaše poškodbe?

Na treningu pred tekmo z Radničkim v ligi ABA sem trčil s Smiljanom Pavičem in si v levi rami natrgal nekaj vezi. Potrebujem počitek, a vseeno ne gre za posebno hudo poškodbo in pričakujem, da bom v desetih do štirinajstih dneh že lahko pomagal soigralcem na parketu. V fitnesu delam vaje, ki jih lahko, malo z desno roko tudi mečem na koš.

Pri Krki v letošnji sezoni nimate ravno sreče s poškodbami, saj vas stalno spremljajo kakšne nevšečnosti.

Res je. Začelo se je z Malcolmom Armsteadom. To je bil za nas močan udarec že na začetku sezone. Prepričan sem, da bi z njim imeli kar precej zmag več in bi bila sezona za nas drugačna, a tako pač je. Tudi drugi so imeli manjše težave, tako da kar pogostokrat nismo igrali v polni postavi. Nekoliko lažje je bilo po prihodu Sanija Bečiroviča, saj smo tako dobili igralca več v rotaciji.

Čemu dajete največ poudarka na treningih v Poreču?

Poudarek je na igri pet na pet in uigravanju akcij. Zadnje dni se že pripravljamo tudi na obračun z Olimpijo. Super je, ker smo skupaj 24 ur na dan in smo se tako kot moštvo še bolj povezali. Pogoji za delo so fenomenalni. Od odlične hrane do hotela, vse je vrhunsko. Teden v Poreču se nam bo do konca sezone zagotovo precej poznal. V Novo mesto se bomo tako vrnili kot boljše moštvo.

V ligi ABA se še borite za mesto v evropskem pokalu v prihodnji sezoni. Verjetno vam je zato še bolj hudo, da na zadnjih dveh pomembnih obračunih ne boste mogli pomagati soigralcem?

Zagotovo je vsakemu športniku dogajanje težko spremljati s strani. Še toliko bolj meni, ker sem mlad in hočem igrati ter se dokazovati. Kljub vsemu pa je treba na zadevo gledati pozitivno. Si bom pa tako malo odpočil in zbral moči za zaključek državnega prvenstva. Upam, da bo soigralcem uspelo doseči dve zmagi. Verjamem v njih, tako da ne bi smeli imeti težav niti z Olimpijo niti s Szolnokim. A najprej je treba razmišljati o Ljubljančanih.

Občutek je, da Krka ravno proti Olimpiji prikazuje najboljše predstave. Bo tudi tokrat tako?

Ne dvomim o tem, da bo vsak od soigralcev proti Olimpiji maksimalno motiviran. To je naš največji rival. Gre za dvoboj, kjer se pomerita najboljši moštvi v Sloveniji, tako da energija in borbenost ne bosta manjkali. Vemo pa, da ko je Krka motivirana, nas je težko ustaviti. Držati se moramo recepta, ki nam je v letošnji sezoni prinesel že nekaj uspehov. Se pravi dobra obramba in hitri protinapadi. Vsekakor pa ne pričakujemo lahke tekme. Olimpija je namreč v zadnjem času v vzponu.

Liga Telemach za prvaka se je že začela, sicer za vas še ne, ker boste tekmo s Polzelo odigrali naknadno. Verjetno je edini cilj peti zaporedni naslov prvaka.

V naših glavah je prisotna samo ta misel. Smo v najtežji situaciji, ker branimo naslov, a ne glede na to. Peti zaporedni naslov prvaka bi bil zame osebno pika na i kariere pri Krki, seveda bi bil pa to tudi gromozanski uspeh za klub. Igralci se tega zavedamo in bomo naredili vse, da bomo to uresničili. Zavedamo se, da nas ne čaka lahko delo, saj so poleg Olimpije tudi Helios, Hopsi, Rogaška in Zlatorog odlične ekipe. Enostavno si ne bomo smeli privoščiti slabega dne, saj bomo lahko hitro kaznovani. Zavedamo se, da bodo moštva proti nam še dodatno motivirana, saj smo vseeno mi tisti, ki v zadnjih štirih letih dominiramo v slovenskem košarkarskem prostoru. Motivacija bo morala biti na vsakem obračunu na najvišji ravni, in če ne bo poškodb, lahko pridemo do novega zmagoslavja, o tem se prepričan.