Phoenix je zaostajal vso tekmo, ko pa bi se lahko v zaključku približal in ogrozil zmago gostov, ki so v Arizono pripotovali z nič kaj spodbudno statistiko (od 1. decembra so izgubili osem tekem), pa je znova prišla do izraza slaba realizacija napadov. Pri zaostanku 65:71 so namreč domači košarkarji zapravili štiri napade v nizu in hitro znova zaostali. Tekmo so končali z 39 odstotnim metom iz igre.

Poraze kopičijo tudi košarkarji Los Angeles Lakers, ki so tokrat doma izgubili z Denverjem s 105:112. Najboljši strelec lige Kobe Bryant je dosegel 29 točk, Dwight Howard jih je zbral 14 in kar 26 skokov, vendar si je obnovil poškodbo rame, na strani zmagovalcev pa sta izstopala Ty Lawson z 21 točkami in Italijan Danilo Gallinari, ki jih je dosegel 20.

Veliko bolje kot prvim favoritom na zahodu gre aktualnim prvakom iz Miamija, ki so brez težav premagali eno najslabših ekip v ligi Washington. Ti so sicer eno od svojih štirih zmag v tej sezoni zabeležili prav proti Miamiju in tudi tokrat, čeprav je bil rezultat 99:71, niso bili prav daleč od presenečenja. Prvaki so vse dvome o zmagovalcu razrešili v zadnjih sedmih minutah, ki so jih dobili z rezultatom 21:0. Ray Allen je v tem času dosegel devet od svojih 20 točk, LeBron James pa je tekmo končal pri 24 točkah.