Slovenski zvezdnik Goran Dragić je dosegel 18 točk in imel šest podaj. Ključna je bila odlična igra rezervistov Phoenixa, ki so domače igralce s klopi nadigrali s 60:21, ter dobra obramba gostov, ki je Minnesoto v zadnji četrtini omejila na 17 točk.

Suns so kljub zmagi ostali na devetem mestu na zahodu, torej na robu uvrstitve v končnico. Imajo zgolj pol zmage zaostanka za Dallasom na osmem mestu in Memphisom na sedmem. Dallas je sinoči izgubil doma po podaljšku z Brooklynom.

Phoenix ima do konca rednega dela precej neugoden razpored. Od preostalih dvanajstih tekem jih bo devet igral v gosteh, kjer ima po današnji zmagi malce nad 50-odstotni izkupiček (17-16). Že danes ga čaka nova preizkušnja v Atlanti, v sredo gostovanje v Washingtonu, v petek pa domača preizkušnja z New Yorkom.

Slednji je po osmih zaporednih zmagah prvič izgubil. Sredi Manhattna ga je premagal Cleveland s 106:100. Jarrett Jack je bil vroč; dosegel je 31 točk, od tega 23 v drugem polčasu, imel pa je še deset podaj. Za goste, ki so iz igre metali 61-odstotno, je Dion Waiters dodal še 22 točk, Luol Deng pa trinajst.

Atlanta je na gostovanju v Torontu doživela poraz s 86:96. Njena najboljša strelca sta bila DeMarre Carroll in Paul Millsap s 17 točkami. Za Atlanto je bil to drugi zaporedni poraz po nizu petih zmag.

Neuspešen je bil tudi Washington. Na zadnjem od štirih zaporednih gostovanj (1-3) je s 102:105 izgubil proti Denverju. Bradley Beal je dosegel 21 točk, Trevor Ariza pa 18.