Igralci Spurs so še sredi tretje tretjine vodili z 18 točkami prednosti, 13 točk razlike pa je bilo sedem minut in pol pred koncem rednega dela srečanja. Košarkarji Memphisa pa so z delnim izidom 15:2 izid izenačili (83:83) in izsilili podaljšek. V njem je vajeti v roke prevzel Duncan, po seriji njegovih košev so gostitelji 68 sekund pred koncem povedli z 91:87. Parker je nato zadel le enega od dveh prostih metov, Jerryd Bayless pa je 14,6 sekunde pred koncem znižal na 89:92. Corey Joseph je v zaključku z drugim zadetim prostim metom postavil končni izid, saj je v zadnjem napadu gostov Bayless zgrešil trojko.

Mike Conley in Bayless sta bila s po 18 točkami najučinkovitejša v vrstah gostov, Zach Randolph je dodal 15 točk in 18 skokov, Španec Marc Gasol pa 12 točk in 14 skokov. "Smo v povsem enakem položaju, kot smo bili v dvoboju z Los Angelesom. Mesto angelov smo zapustili z zaostankom 0:2, nato pa smo napredovali v naslednji krog. Skušali bomo ponoviti to pot tudi tokrat, čeprav se zavedamo, da bo zelo težko," je dejal trener Memphisa Lionel Hollins.

"Parker je bil izreden. Veliko smo zahtevali od njega in gotovo je bil na koncu povsem izčrpan. Ves čas je izjemno dobro vodil igro, njegove podaje pa so bile tiste, ki so prevesile tehtnico v našo korist," je menil Duncan.

Memphis bo gostil tretje srečanje teh dveh ekip v noči na nedeljo po slovenskem času.