Košarkarji Uniona Olimpije nadaljujejo zmagoviti niz v ligi Aba. Pred domačimi gledalci v Stožicah so premagali eno najbolj vročih ekip v ligi, Zadar, z 82:60 in tako zabeležili tretji zaporedni par točk ter enajstega skupaj.

Dalmatinci, ki so v Ljubljano pripotovali po nizu osmih zmag na zadnjih desetih tekmah, so bili proti razigranim Ljubljančanom brez pravih možnosti. V prvi četrtini so še držali ravnotežje, saj so zeleno-beli dosegli le pet košev iz igre in proste mete izvajali 1:6, ko pa so se v nadaljevanju razigrali zunanji strelci, se je tehtnica hitro nagnila na domačo stran. Do odmora si je Union Olimpija nabrala že 12 točk naskoka.

Razlika v motivaciji in posledično kakovosti je bila še bolj očitna v nadaljevanju. Ljubljančani so zadevali z vseh pozicij, tudi iz atraktivnih akcij, in med strelce so se vpisali praktično vsi, ki so stopili na parket - največ točk so dosegli Blaž Mahkovic 18, Klemen Prepelič 15, Gregor Hrovat 13 in Alen Omić 13.

V prihajajočem tednu Union Olimpijo čakata dve zelo pomembni preizkušnji. V sredo gostovanje pri nemškem Bambergu, kjer nujno potrebuje zmago za ohranitev upanja na Top 16 evropskega pokala, v soboto pa še gostovanje pri Igokei.