Ekipo iz Oklahoma Cityja je v igri za drugi krog končnice obdržal "Gospod nezanesljivi", kot je eden lokalnih časnikov poimenoval Kevina Duranta po prejšnji tekmi in porazu proti Memphisu. Durant je tekmecem tokrat nasul 36 točk ob metu iz igre 11:23 in 0:6 za tri točke, s črte prostih metrov pa je zgrešil le enega od 15 poskusov. Ob tem je pod obročema pobral še deset žog.

"Morali smo zmagati na tej tekmi. To je večja motivacija kot karkoli drugega. Naša ekipa se je primerno odzvala. Na sedmi tekmi moramo svoje delo opraviti še bolje," je dejal Durant. Naslednja tekma bo v noči na nedeljo v Oklahoma Cityju. "Ustrelili smo se v nogo. Zdaj moramo v dvorano, kjer vlada izjemno vroče vzdušje. Pokazati moramo, kje je naše srce," pa pravi košarkar grizlijev Tony Allen.

Slovenec Beno Udrih je tokrat dobil več igralnega časa, 20 minut, a se ni proslavil. Ob metu iz igre 1:8 je vpisal le dve točki, imel pa je tri podaje. Tudi na sedmi tekmi bo bržčas dobil kar zajetno minutažo, saj je Nick Calathes suspendiran zaradi kršenja protidopinških pravil, Mike Conley pa se je poškodoval in je njegov nastop na naslednjem obračunu še pod vprašajem.

Sedma tekma bo odločala tudi v Los Angelesu in Indianapolisu

V zahodni konferenci je izid v zmagah na 3:3 izenačen tudi v dvoboju Golden Stata in Los Angeles Clippers. Ekipa iz Oaklanda je zmagala s 100:99. Gostom je za zmago zmanjkalo časa, saj so zgrešili tri mete, preden je 1,1 sekunde do konca Matt Barnes zadel za tri točke in postavil končni izid.

Domači so večji del posla opravili s tem, ko so omejili delež visokih mož gostov Blaka Griffina (17 točk, 9 skokov) in DeAndreja Jordana (9 točk, 19 skokov). Pri domačih je Stephen Curry dosegel 24 točk (met 9:24) in imel devet podaj. Odločilna tekma bo v noči na nedeljo v Los Angelesu.

Takrat bo tudi odločilni obračun vzhodne konference med Atlanto in Indiano. Pacers so namreč v gosteh premagali Hawks s 95:88, predvsem po zaslugi Davida Westa, ki je 22 točkam dodal še 11 skokov in šest podaj. Ta je bil tudi ključni mož v odločilnih trenutkih, ko je dal velik delež pri delnem izidu 16:4, s katerim je Indiana končala tekmo.