Ste namerno izgubili težo?

To je bila posledica spleta okoliščin in tudi namere. Ko sem uredil prehrano in opazil veliko pozitivnih učinkov, sem in še vedno vztrajam pri tem. So takšne in drugačne stvari, ki me ravno zaradi tega ne »matrajo« več, razen gležnja, ki sem si ga znova poškodoval med sezono. Sedaj so obremenitve hrbta in obeh kolen veliko manjše. Težko je reči, da težave povsem izginejo, a je vse skupaj veliko lažje prebroditi.

Se bo s tem spremenil tudi vaš način igre?

Pomembno je, da se dobro fizično pripravim. S časom pa bo zagotovo treba spremeniti tudi način igre. Če se s 100 kilogrami zaletavaš v nekoga, ki jih ima 120, ima on zagotovo določeno prednost. Po drugi strani pa jo imaš tudi ti. Vse je odvisno od trenutka.

Ste shujšali med ali pred sezono?

V zadnjih petih mesecih.

Kako pa ste sicer zadovoljni s sezono?

Začela se je bolj nepredvidljivo. S pomočjo Albe sem se vrnil v košarkarski svet in nato prestopil v Estudiantes, kjer mi je trener dejal, da računa name, saj so se želeli odlepiti z dna lestvice in se rešiti izpada. Očitno je bila to njegova dobra poteza, saj sem izpolnil, kar si je želel. Tudi osebno sem bil zadovoljen, ker so mi dali priložnost in sem jim lahko pomagal. Pogodba je bila sestavljena do konca sezone, sedaj pa bomo videli, kako naprej.

V svoji karieri ste nastopali tudi za Gran Canario. Kakšne razmere čakajo slovensko reprezentanco na Kanarskih otokih?

Nisem še igral v novi dvorani. So mi pa prijatelji, ki jih imam tam, povedali, da je zelo dobra. Če je veliko ljudi, je izjemno vzdušje, saj so namensko pazili na to. Sluznica se bo morala navaditi na konstantno suh zrak, ki je tam. Malo več kašljaš prve dni, saj je v zraku veliko mivke, ki pride iz Afrike. Ni pa to nič hujšega.

Pričakujete kaj večjo vlogo pri selektorju Zdovcu, kot ste jo imeli pri Maljkoviću, ki vas je v omejenem času uporabljal predvsem na položaju centra?

Pri Maljkoviću nisem igral veliko. Zagotovo želi vsak na parketu preživeti čim več minut. V Estudiantesu sem igral na mestu centra. Če se igra na tak način, kot meni ustreza, sem lahko v tej vlogi zelo uspešen. Če ne, se pa lahko prilagodim.

Pričakujete, da bo Zdovc bolj izkoristil vašo sposobnost, da lahko zadenete tudi za tri točke?

Jure je že večkrat pokazal, da zna igralce izkoristiti na pravi način. Ustrezalo mi bo vse, kar mi bo podano.

Kakšno je stanje z gležnjem? Kot ste omenili, ste si ga med sezono poškodovali.

To se mi vleče že dalj časa. Okoli marca me je začelo boleti, saj se je uščipnil živec. Zadnja dva tedna sem trdo treniral, razen zadnjih petih dni, ker so bile bolečine prehude. Nisem želel ničesar tvegati. Raje vidim, da sem pod nadzorom zdravniške službe, da natančno vem, koliko lahko delam. Je pa tako, da lahko zagotovo igram, vprašanje je le, kako huda je bolečina.

Ali bi se vse skupaj morda lahko razvilo v kaj hujšega?

Ne. Enostavno je prisotna neprijetna bolečina, ki ti včasih para živce. Ne more pa se poslabšati, lahko se samo izboljša.

Imate morda že ponudbe katerih klubov?

Ne, za zdaj ni še ničesar.

Bi radi še naprej igrali v Španiji?

Estudiantes je pokazal željo, a nisem edini igralec v ekipi. Finančno stanje v klubu ni najboljše, obstajajo dolgovi iz prejšnjih let. Sicer pa se ne bi branil ostati v Španiji, saj mi tamkajšnji način igre izredno ustreza. Gotovo pa sem odprt za vse nove možnosti. Veliko se govori o Turčiji, zelo sem bil navdušen tudi nad Nemčijo. Res je, da sem bil v izredno urejenem klubu, a je celotna liga vsako leto na višji ravni. Ko smo igrali proti Bayernu, je na tekmo prišlo 16.000 gledalcev. Bilo je zares odlično vzdušje. Takrat se pozabi na višino pogodbe in se enostavno uživa v košarki. Videl sem, da je to zame ena od prioritet, na katere se sedaj osredotočam. To mi daje zadovoljstvo in na podlagi tega se bom odločal tudi glede kluba v prihodnji sezoni.