Ljubljančan, ki je 6. maja praznoval 28. rojstni dan, je bil na zadnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji izbran v najboljšo peterko eurobasketa, o nastopu na letošnjem SP pa še ni podal jasnega odgovora. Na današnji novinarski konferenci je priznal, da želja po nastopu obstaja, vendar pa se zaveda, da takšni napori prinašajo tudi negativne posledice. "Letos sem kar na precejšnjih tekmah čutil, da nisem pravi. Nisem imel moči, pa tudi poškodbe so me prej doletele. Odločitve o nastopu za reprezentanco ne bom sporočil preko medijev. Najprej se želim usesti s selektorjem Juretom Zdovcem, se pogovoriti na štiri oči, da mu predstavim svojo plat zgodbe, potem pa bomo videli. V vsakem primeru bo to moja osebna odločitev, nič povezana z željami kluba, ki bi raje videl, da izpustim nastop na prvenstvu," je dejal Dragić.

Kar se tiče slovenske reprezentance, je Dragić prepričan, da bo Zdovc oblikoval močno ekipo, ki bo na SP igrala vidno vlogo. "Juretu povsem zaupam, tudi če se bo odločil za pomladitev ekipe, mislim, da mu bo uspelo. Vsekakor imamo dovolj mladih in kakovostnih igralcev, ki si zaslužijo nastop na tako velikem tekmovanju," dodaja Dragić.

Phoenix v naslednjih letih ekipa za vrh lige

Slovenski zvezdnik je šesto sezono v najmočnejši ligi na svetu končal s povprečjem 20,3 točke na tekmo, 5,9 podaje in 3,2 skoka. "Zelo sem zadovoljen s sezono. Ponosen sem na ekipo, trenerja, vodilne v klubu, saj smo oblikovali ekipo, ki ima pred seboj lepo prihodnost. Ker imamo še precej rezerve v finančnem smislu, si bomo za prihodnjo sezono privoščili odmevno okrepitev, tako da bo Phoenix v naslednjih letih ekipa za vrh lige. Hkrati imamu tudi na naboru zelo dobro izhodišče," pravi Goran Dragić.

Nagrada "Kia NBA Most Improved Player" ter po mnenju mnogih neupravičen izostanek na tekmi zvezd lige NBA sta potrditvi, da je Goran Dragić med največjimi zvezdniki lige. Kot sam pravi, se je na svojo novo vlogo že privadil: "Res je, zdaj je precej drugače. Ne morem si več privoščiti, da bi šel z ženo in otrokom na večerjo ali sprehod po mestu. Zdaj me vsi poznajo in obveznosti so precej večje. A glede na to, da imamo doma novega člana družine, ki mi je zagotovo vlil dodatno motivacijo za vrhunske predstave, se več zadržujem doma."

Brez košarkarske žoge vsaj mesec dni

Starejši od bratov Dragić je trenutno košarko postavil v kot. Prosti čas preživlja pred televizijo skupaj z ženo in sinom Mateom: "S klubom smo se dogovorili, da vsaj en mesec ne vzamem žoge v roke. Hočem, da se telo odpočije, da se gleženj, ki mi je med sezono povzročal največ težav, čim bolj pozdravi. Zato veliko ležim na kavču in se predajam sladkarijam."

Poleti bo organiziral košarkarski kamp

Goran Dragić bo letos prvič organiziral košarkarski tabor. Konec julija in v začetku avgusta bo na Rogli zbral 75 mladih košarkarjev in jih vpeljal v svet vrhunskega športa: "Tabor bo nekoliko drugačen. Več bo poudarka na druženju, spoznavanju drugih športov in zabavi. Hkrati bom poskrbel, da bodo otroke poleg mene obiskali tudi nekateri drugi vrhunski igralci. Sam se namreč dobro spominjam, ko sem kot mlad nadebudnež poleti treniral na Iliriji in nas je prišel obiskat Rašo Nesterović. Požiral sem vse njegove besede in nasvete."