Ste bili presenečeni nad potekom tekme z Južno Korejo?

Tekma je bila čudna. Oni ne igrajo nobenega sistema, ampak le tečejo naokoli. Privaditi smo se morali na njihovi igro, ki je drugačna, zelo nenavadna. Bilo je težko igrati, ampak na koncu smo se zbrali in zasluženo zmagali.

Je težko igrati, če ste manj zbrani, kot ste bili tokrat?

Zelo. Imeli smo srečo, da Korejci niso zadeli nekaterih odprtih metov. Če bi nam ušli na deset točk prednosti, bi bili namreč lahko že v skrbeh.

Za Slovenijo je dobro, da je Avstralija premagala Litvo, kajne?

Ne smemo pogledovati proti drugim reprezentancam. Seveda smo veseli, da so Litovci izgubili, vendar se ne oziramo na druge, ampak na sebe in našo igro. Čakata nas še dve pomembni tekmi v skupini D in obe bomo začeli s ciljem, da zmagamo.

Danes se boste pomerili z Angolo.

Lahko pričakujemo drugačno tekmo, kot je bila proti Koreji. Angola ima namreč sestavo ekipe precej drugačno kot Južna Koreja. V angolski ekipi sta le dva od tistih igralcev, s katerimi smo se pomerili na turnirju na Kitajskem. Drugi najboljši igralci niso prišli na Kitajsko.

Ste porabili precej več moči, kot ste pričakovali?

Da. Ravno zato, ker zaradi njihove nenavadne igre nismo bili dovolj zbrani. Tako smo bili bolj utrujeni. Ker nismo vedeli, kaj naj pričakujemo od Korejcev, smo bezljali in nenadzorovano tekli gor in dol po igrišču. Zato smo porabili več moči, kot smo načrtovali.

Se je globoko v vas skrivalo kaj podcenjevanja do tekmeca?

Ne. Ni šlo za podcenjevanje, ampak je bil glavni razlog, da nam ni šlo, ta čudna košarka, o kateri govorim.

Zdelo se je, da v slovenski ekipi le vi niste bili manj energični kot na prvih dveh tekmah.

Tokrat sem zgrešil malo več metov. Večkrat sem bil ob metu sam, a žoga ni šla skozi obroč. Treba je igrati obrambo, ki je bila ključ do zmage, čeprav ni bila briljantna. V drugem polčasu smo igrali bistveno drugače kot v prvem. Bili smo agresivnejši, šli smo bolj v meso.

Je s psihološkega vidika težko igrati tekmo, kakršna bo jutri proti Litvi, ko verjetno že porazi z različno razliko peljejo Slovenijo na prvo ali tretje mesto?

Sploh ne. Igrali bomo našo značilno igro. Ničesar ne bomo spreminjali, ampak bomo šli znova na zmago. Nimamo nobenih drugih ciljev, ne preračunavamo. Hočemo se izogniti ZDA v četrtfinalu. aro