Prvi strelec večera na Floridi je bil Carmelo Anthony s 25 točkami, Raymond Felton pa je k zmagi, s katero so kratkohlačniki še tretjič v klubski zgodovini sezono odprli s petimi zaporednimi slavji, dodal 21 točk. Pri domači ekipi, ki je nastopila brez poškodovanih Jameerja Nelsona in Heda Turkogluja, je J.J. Redick zbral 18 točk, Arron Afflalo pa 13.

V mestu angelov so do zmage v gosteh prišli tudi San Antonio Spurs, ki so v dvorani Staples Center s 84:82 ugnali Los Angeles Lakers. Danny Green je 9,3 sekunde do konca zadel pomembno trojko, ki je gostom prinesla zmago. Jezerniki so sicer še imeli možnost, da bi s trojko prišli do tretje zaporedne zmage, a Metta World Peace žoge nikakor ni znal spraviti do prvega zvezdnika domače ekipe Kobeja Bryanta.

Namesto njega je bil v poskus za tri točke prisiljen Katalonec Pau Gasol, žoga pa se je odbila od obroča. Košarkarji iz Teksasa so tako prišli do trete zmage zapored; Francoz Tony Parker je zbral 19 točk, Tim Duncan 18, Green pa je končal pri 11 točkah. Pri gostiteljih je bil z 28 točkami najboljši Bryant.

Na preostalih tekmah so Charlotte Bobcats premagali Washington Wizards z 92:76 in jim prizadejali še šesti zaporedni poraz. Indiana Pacers so doma klonili proti Toronto Raptors z 72:74. Pri gostih se je s 15 točkami najbolj izkazal DeMar DeRozan, Španec Jose Calderon pa je k zmagi dodal trojnega dvojčka - 13 točk, deset skokov in deset podaj. Brooklyn Nets so v domači dvorani na krilih Derona Williamsa, ki je dosegel 26 točk in deset podaj, s 114:111 premagali Cleveland Cavaliers,

Sacramento Kings pa so doma s 86:103 klonili proti Portland Trail Blazers.

Stern za ligo NBA letos napoveduje rekordne prihodke

Komisar severnoameriške košarkarske lige NBA David Stern ocenjuje, da bodo prihodki lige v tej sezoni dosegli rekordni znesek - pet milijard dolarjev. To je kar 20-odstotno povečanje glede na zadnjo v celoti izpeljano sezono v ligi NBA 2010/11. Ob tem je Stern še dodal, da je širjenje lige v Evropo od uresničitve oddaljeno še vsaj desetletje.

"Menim, da bi bilo najbolj pametno, če bi se v Evropo razširili na ta način, da bi, ko bi seveda napočil pravi čas, tam izpeljali celotno divizijo in se čez lužo podali z več klubi naenkrat," meni 70-letni Stern in dodaja, da za takšne poslovne poteze še ni pravi čas. Zelo uspešno pa že tržijo ligo na Kitajskem, v Turčiji Afriki in Braziliji, je dodal komisar. Pravice za oglede tekem prvenstva NBA so prodali v 216 držav.

Ocena prihodkov za sezono pomeni, da je liga NBA v Združenih državah Amerike po višini prihodkov, ki jih ustvari, tretja najmočnejša liga za ameriškim nogometom NFL, ki ima devet milijard dolarjev prihodkov, ter baseballom MLB (7,5 milijarde dolarjev). Hokejska liga NHL, v kateri so ta čas zaradi spora med lastniki in igralci glede delitve dobička prekinjene vse dejavnosti, je na četrtem mestu s 3,3 milijarde prihodkov.

Ob tem je bil Stern tudi kritičen do izvršnega direktorja sindikata hokejistov v NHL Donalda Fehrja in dejal, da je delitev dobička 50:50 med lastnike in igralce po njegovem pravična. "Tako imamo urejeno v ligi NBA, enako je tudi v NFL. Menim, da gre za pravičen dogovor, je dejal Stern.