Oklahoma je dobila šesto zaporedno tekmo in prekinila niz štirih zmag Dallasa, ki je v drugem polčasu nadoknadil 14 točk zaostanka in si podaljšek priboril po trojki O.J.-ja Maya 2,3 sekunde pred koncem rednega dela. V dodatnem delu igre pa domači nikakor niso znali najti odgovora na izrednega Duranta, ki je kot prvi v sezoni NBA prešel mejo 50 točk. Russell Westbrook je za goste dodal 31 točk, Serge Ibaka pa 11 in 14 skokov. Na drugi strani je bil najučinkovitejši Vince Carter, ki je vstopil s klopi in dosegel osebni rekord sezone (29 točk), Nemec Dirk Nowitzki in Mayo pa sta prispevala po 18 točk.

Še dve tekmi sta se končali po podaljških. Ekipa Philadelphia 76'ers je doma ugnala Toronto Raptors s 108:101, košarkarji Boston Celtics pa so v svoji dvorani izgubili v dvoboju s Chicago Bulls z 99:100. Moštvo San Antonio Spurs je pred svojimi navijači ugnalo Golden State Warriors s 95:88. Francoz Tony Parker (25 točk) in Tim Duncan (24 točk in 10 skokov) sta s soigralci v San Antoniu Golden State premagala še osemindvajsetič zapored; Warriors so nazadnje zmagali 14. februarja 1997.

Doma so slavili še igralci Brooklyn Nets proti Atlanta Hawks s 94:89, Memphis Grizzlies proti Sacramento Kings s 85:69, Indiana Pacers pa na srečanju proti Houston Rockets s 105:95. V svojih dvoranah sta izgubili še ekipi Denver Nuggets v dvoboju z Washington Wizards s 108:112 in Orlando Magic proti Charlotte Bobcats s 100:106.

Igralci Phoenix Suns sicer niso igrali, zato pa je bilo bolj živahno v vodstvu kluba, ki se je po zalo slabi sezoni sporazumno razšlo s trenerjem Alvinom Gentryjem, ki je bil v Phonixu kar devet let, najprej kot pomočnik trenerja, zadnja dobra tri leta pa na mestu glavnega trenerja. "Zavedamo se, da je bilo težko sestaviti pravi mozaik z devetimi novimi igralci, vendar pa stvari na igrišču še vedno delujejo zelo slabo. Enostavno, tako ni šlo več tako naprej," je dejal športni direktor Phoenixa Lon Babby po 13 zmagah in 28 porazih. Goran Dragić in njegovi soigralci bodo v dnevu ali dveh najprej dobili začasnega trenerja.