Bešiktaš je danes povsem druga ekipa, kot je bila, ko ste gostovali v Carigradu pred dobrim mesecem dni, kajneda?

Res je. Predvsem so močnejši za odličnega Američana Johna Hollanda, ki se je Bešiktašu pridružil takoj po naši prvi tekmi, ter Kenana Bajramovića, ki je v klubu že igral. Vemo, da gre za izkušenega igralca, ki trenutno sicer ni v najboljši formi. Holland pa že daje doprinos in je velik dejavnik v igri turškega moštva. Generalno gledano gre za ekipo dobrih napadalcev. Na zunanjih položajih sta nevarna Kerem Tunceri in Engin Atsur. Predvsem slednji se je v zadnjem obdobju vrnil v dobro formo. Glavno orožje Bešiktaša je Chris Lofton, pozabiti pa ne smemo na avstralskega reprezentanta Ryana Broekhoffa, ki se je v zadnjem času pomaknil na položaj štiri. Gre za dobrega strelca z razdalje. Pod košem je vse ostalo enako. Hilton Armostrong in Jajuan Johnson sta izredna skakalca z dobrim metom z razdalje. Čaka nas kar težko delo, a ne nemogoče. Pred domačimi navijači želimo do nove zmage v evropskem pokalu.

Omenili ste Chrisa Loftona, ki ima v napadu povsem proste roke. Bo nanj pazil Luka Rupnik, ki prikazuje boljše obrambne predstave od Marka Marinovića?

Luka Rupnik verjetno sploh ne bo nastopil, saj je dobil udarec v ramo in ima hude bolečine. Zdravnik je po pregledu dejal, da ne sme dobiti še kakšnega udarca, saj lahko pride do hujše poškodbe. Loftona bomo poskušali utruditi tako, da se bo na njem izmenjalo nekaj različnih igralcev. Odrezati ga želimo iz igre, da bo žoga čim manj pri njem.

Je Bešiktaš kaj spremenil način igre od začetka sezone?

Ko smo gostovali v Carigradu, je bilo očitno, da so bili še neuigrani. Sedaj imajo za seboj že nekaj težkih tekem. Načeloma pa je njihov sistem igre po ogledu posnetkov ostal enak.

Napredovanje v drugi del ste si bolj ali manj že zagotovili. Kako se lotiti preostalih petih obračunov?

V bistvu nimamo velike izbire. Na vsaki tekmi mora biti pristop enak. Brez kalkulacij bomo predtekmovalni del odigrali do konca, a imeli ob tem vseskozi v glavi ligo ABA.

Ali negotovost okoli Mirze Begića pušča kakšne posledice?

Na nas niti ne, pri Begiću pa se to morda nekoliko občuti. Igralci, strokovni štab in ljudje v klubu se zavedamo, da nam zelo pomaga. Dokler ne bo dobil kluba, ki mu ustreza in si ga želi, bo z nami. Vemo pa, da bo prej ali slej prišel čas, ko bo odšel. Proti Igokei se mu je videlo, da ni bil z ekipo v Rigi in da je nekaj dni treniral sam. To se pri igri hitro pozna.

Proti Igokei je ključno vlogo pri zmagi odigral Paolo Marinelli. Gre njegov razvoj po željah?

V preteklosti je Marinelli že dobival priložnosti, pa jih ni izkoristil. Tokrat jo je. Toda prehitro je, da bi ga povzdigovali v zvezde. Je mlad igralec, ki potrebuje še ogromno takih tekem, da se bo ustalil in dobil samozavest. Fant dela tako, kot je treba. Več kot bo takšnih tekem, večja bo tudi njegova minutaža in le tako se bo lahko razvil v dobrega igralca.

Kakšno je stanje s poškodovanimi igralci?

Rehabilitacija Sasuja Salina poteka dobro. V četrtek bo poskušal trenirati s soigralci, potem pa bomo videli, kako bo z gležnjem. Če bo šlo brez težav, bo potoval z nami v Podgorico na tekmo z Budućnostjo. V nasprotnem primeru bo gostovanje v ligi ABA še izpustil. Pri Dinu Muriću smo vsi skupaj menili, da bo okrevanje trajalo okoli dveh tednov, a se stvar vleče. Poskušal je trenirati, a znova začutil bolečine v kolenu. Ljudje se na bolečino drugače odzivajo. Želi si, da bi koleno pozdravil stoodstotno in da ne bi imel več težav. Igralcu je treba verjeti in spoštovati njegovo mnenje ter želje. Boljše stanje je pri Jaki Brodniku, ki je v ponedeljek prvič treniral. Če bom imel težave s sestavo dvanajsterice, bo v ekipi že jutri. A pomagati ne bo mogel, saj je bil predolgo odsoten in še nima pravega občutka v igri pet na pet. Zagotovo pa bo v ekipi v Podgorici.