Memphis je za zmago v gosteh potreboval dodatne minute. Tekmo je v podaljšek z metom za tri točke prevesil Mike Conley in ob tem vknjižil tudi rekord kariere v obliki 36 točk. "Imel sem dober pregled nad tekmo in izkoristil ponujene priložnosti," je po tekmi dejal Conley. Blestel je predvsem v zadnji četrtini, ko je Memphis nadoknadil zaostanek 18 točk. Conley je zadel kar pet trojk, ob tem pa imel še devet podaj. S 24 točkami in 11 ujetimi žogami je bil uspešen tudi Zach Randolph.

Philadelphia se zadnje čase na domačem parketu ne znajde najboljše, spet se je morala sprijazniti s porazom. Zaenkrat v NBA ostajajo edina ekipa, ki v domači dvorani v tej sezoni še ni okusila slasti zmage, njihov izkupiček na domačih tleh je 0-12. Michael Carter-Williams je sicer na tekmi dosegel trojnega dvojčka, a ni imel prav veliko točk. Na koncu je v statistiko vnesel 16 točk, 11 podaj in 11 ujetih žog.

"Mike Conley mi je le dejal, 'hej, sploh nisem utrujen. Hočem zmagati, pusti me igrati. Naredil bom vse kar je potrebno,' zato sem ga pustil v tekmi. Za nami sta težki dve tekmi in vesel sem pozitivnega izkupička," je po tekmi dejal trener Memphisa David Joerger.

Phoenix Suns Gorana in Zorana Dragića bo drevi gostoval pri Oklahoma Cityju. V ostalih tekmah minulega večera so Dallas Mavericks izgubili proti Golden State Warriors z 98:105, New Orleans Hornets s 87:114 proti New Jersey Nets, Indiana Pacers pa proti Portland Trail Blazers s 85:95. Orlando Magic so bili s 100:99 boljši od Atlanta Hawks, Milwaukee Bucks od Los Angeles Clippers s 111:106, Houston Rockets pa od Denver Nuggets s 108:96. Sacramento Kings so morali doma z 90:95 priznati premoč Detroit Pistons.