Kar 211 centimetrov visoki Celjan je v zadnji sezoni igral za slovenskega prvoligaša Grosuplje, zdaj pa se znova spogleduje z odhodom v tujino, kjer je že igral pri grškem Arisu in španski Penas Huesci. O preboju med dvanajsterico, ki bo odpotovala na svetovno prvenstvo, ne razmišlja. Želi le čim bolje izkoristiti priložnost, ki mu je ponujena. Kaj bo to prineslo, prepušča odločitvi selektorja Zdovca.

Od srede se v Zrečah potite na reprezentančnih pripravah. Kakšni so občutki po nekaj dneh treninga?

Za zdaj je vse v najlepšem redu. Z reprezentančnimi soigralci dobro treniramo. Dela se na polno in ni popuščanja pri nobeni vaji. Zelo sem vesel, da sem lahko del članske reprezentance, izkušnja mi bo zagotovo pomagala, da bom kot igralec še napredoval.

Na čem je poudarek na treningih?

Predvsem je poudarek na začetnem uigravanju. Vzpostavljamo sistem igre, se pravi začetne obrambne in napadalne različice in seveda pridobivamo kondicijo in fizično moč.

Tokrat je v reprezentanci kar nekaj novih obrazov. Kako ste se ujeli med seboj?

Odlično smo se ujeli med seboj. Vzdušje je sproščeno, tako da lahko govorim samo o pozitivnih stvareh.

Skupaj z Matejem Rojcem in Mitjo Nikolićem ste sodelovali tudi v B-reprezentanci. Kako bi opisali izkušnjo pod taktirko selektorja Rada Trifunoviča?

Za mlade košarkarje je to samo pozitivno, ker tako med poletjem trenirajo in igrajo tekme. Igralci lahko tako samo napredujemo, poleg tega ostajamo v tekmovalnem ritmu in se lahko tudi dokažemo morebitnim prihodnjim delodajalcem ali selektorju A-reprezentance. Košarkarska zveza Slovenije je z uvedbo B-reprezentance naredila izjemno pametno potezo.

Za vas je bilo sodelovanje pomembno tudi v smislu, da ste na priprave reprezentance A prišli v polni pripravljenosti. Ali se to kaj pozna?

V bistvu se niti ne pozna, saj gre za igralce, ki v večini igrajo na izredno visoki ravni. Zaradi tega tako nisem v kakšni posebni prednosti, vidim pa seveda sam pri sebi, da mi je reprezentanca B pomagala, saj precej lažje prenašam napore in sem obdržal tudi tekmovalni ritem. Se sicer seveda pozna malo tudi utrujenost, a bo ta s časom minila.

Opažate kakšno podobnost v delu med selektorjem B-reprezentance Trifunovičem in A-reprezentance Zdovcem?

Kakor vem, sta bila veliko v kontaktu. Pozna se podobnost dela, saj je bil to tudi namen. V reprezentanci B smo tako imeli skoraj identičen način treningov kot zdaj v A.

Slovenija je tokrat tanka pod obema obročema. Vidite tukaj priložnost, da se prebijete med 12 potnikov za svetovno prvenstvo?

Če sem pošten, o tem za zdaj sploh še nisem razmišljal. Prišel sem z mislijo, da po eni strani dam svoj maksimum, po drugi pa izkoristim priložnost za napredek v igri. O vsem ostalem bo odločal selektor Zdovc. Mi pa že ogromno pomeni dejstvo, da sem sploh zraven.

Še skok v klubske vode. Že veste, kje boste nadaljevali kariero?

Na mizi imam konkretno ponudbo iz tujine. Nekaj stvari sicer še čakam, vendar hkrati upam, da se bodo, kar se tiče klubskega vprašanja, zelo hitro rešile.

Pa vas mika odhod v tujino, ali bi raje ostali v domačem okolju?

V bistvu bi zaradi določenih zadev raje ostal doma. Je pa tako, da moramo iti športniki s trebuhom za kruhom. Tam, kjer bo služba, tja bom pač šel.

Krka in Olimpija zaključujeta s sestavo ekipe. Predvsem Ljubljančani pod košem še niso zapolnili vrst. Ste bili v stiku z njimi?

Konkretnega ni bilo še nič. Moj agent je sicer imel nekaj stikov z Olimpijo. Bomo videli. V roku nekaj dni bo vse jasno.