Navijači kot šesti igralec

Navijači so na prvih treh tekmah popolnoma napolnili celjsko dvorano in tudi z glasnim vzpodbujanjem pripomogli k trem zmagam Slovenije. Tako Maljković kot tudi igralci in poznavalci košarke so že večkrat pohvalili odlično vzdušje. »Takšnih navijačev ni nikjer na svetu,« je med drugim dejal Maljković, ki je v več kot 40-letni karieri doživel in občutil marsikaj.

»Podporo gledalcev krvavo potrebujemo«

Čeprav so gledalci na vseh dosedanjih tekmah glasno vzpodbujali slovensko reprezentanco, jih Maljković poziva, da to počnejo tudi na naslednjih obračunih. »Mi smo zadovoljni, da smo v naslednjem krogu. Čaka nas Hrvaška. To bo težka tekma. Prosimo za podporo gledalcev, saj jo krvavo potrebujemo,« sporoča selektor Slovenije.

Ne le slovenski navijači tudi v ostalih slovenskih mestih, kjer poteka predtekmovanje, so navijači iz različnih koncev Evrope dodobra napolnili dvorane. Osemintrideseto evropsko prvenstvo je v uvodnih štirih dneh močno prekosilo obisk dvoran s prejšnjega eurobasketa v Litvi, ki velja za eno najbolj košarkarskih držav na svetu. V povprečju je na vsaki tekmi tisoč gledalcev več kot v Litvi, pa četudi je imela slednja pred dvema letoma precej večje kapacitete. Smo pač v srcu Evrope.

Kljub trem zmagam še ni zadovoljen z igro

Slovenija bo ne glede na uvrstitev v prvem delu tekme drugega v Stožicah igrala v četrtek, 12. septembra, v soboto, 14. septembra, ter ponedeljek, 16. septembra. Njeni tekmeci bodo prve tri ekipe iz skupine D, ki nastopa v Kopru - Grčija, Finska, Italija, Švedska, Rusija, Turčija. Za tekmo Slovenije je na voljo še približno tretjina vstopnic v Stožicah.

Selektor Maljković želi Slovenijo popeljati povsem do konca, zato navkljub trem zmagam še ni povsem zadovoljen z igro svojih varovancev. Po tekmi z Gruzijo je opozoril na nekatere pomanjkljivosti. »V košarki mora obstajati ravnotežje med protinapadi, prodori in meti za tri točke. Preveč mečemo za tri točke, to mi ni všeč. Ko smo prodirali smo imeli rezultat. Danes je v košarki na težkih tekmah, ko gre igralec v prodor in dobi dva prosta meta, to velika stvar. V drugem polčasu proti Gruziji smo padli v obrambi, nekateri igralci so imeli osebne napake, nekateri so igrali slabo, nekateri so poizkušali in izgubljali,« pravi Maljković.