Rezultati večernih tekem 3. kroga:

Francija - Izrael 82:63

Makedonija - Srbija 89:75

V Tivoliju so Francozi od prvih minut vodili in so brez večjih težav premagali Izrael, ki po treh tekmah tako ostaja brez zmage. K uspehu Francozov je Alexis Ajinca prispeval 13 točk, Tony Parker pa jih je dodal 12. Za Izrael sta 14 točk dosegla Lior Eliyahu in Omri Casspi.

Makedonci z zmago proti Srbom spet v igri

Na Jesenicah so bili gledalci zvečer priča obračunu Makedonije in Srbije, kjer je do presenetljivo lahke zmage prišla prva. Že prva četrtina je nakazala, kako se bi utegnila tekma končati, saj so jo Makedonci dobili z 29:17. Do polčasa je prednost narasla na 16 točk, po treh četrtinah pa je znašala že skoraj neverjetnih 25 točk. Srbi so v zadnji četrtini uspeli znižati zaostanek, a zmage Makedonije niso uspeli ogroziti.

V zmagovalni vrsti, ki jo vodi slovenski trener Aleš Pipan, je znova blestel Bo McCalebb, dosegel je 27 točk. 16 sta jih dodala Vlado Ilievski in Pero Antić, ki je zbral tudi 14 skokov. Pri Srbiji je 19 točk dosegel Danilo Anđušić.

Po tretjem krogu v skupini B ni več neporaženih ekip, položaj pa je povsem negotov in o treh potnikih v drugi del še zdaleč ni nič odločenega, odločitev o tem pa bo verjetno padla šele v zadnjem krogu.