Slovenski obračun v ligi ABA je pustil negativne posledice pri obeh moštvih. V 14. krogu je namreč Krka znova prikazala slabo igro, kot jo je kazala v šestih tekmah jadranskega tekmovanja pred dvobojem z Olimpijo, ki so jih izgubili. Proti Cedeviti so bili od prve minute v podrejenem položaju in niso imeli niti najmanjše možnosti za presenečenje. Na drugi strani so Ljubljančani obračun s Cibono začeli izredno energično in ob polčasu vodili že za 15 točk, na koncu pa vse skupaj izpustili iz rok in v zaključku po zaslugi lastnih napak izgubili ter dovolili, da so jih Zagrebčani ujeli na lestvici.

Košarkarji Olimpije so se pred spopadom s Cibono zavedali, da jim lahko zmaga prinese ogromno. Zagrebčani so namreč Ljubljančanom na lestvici močno dihali za ovratnik, uspeh pa bi znova povrnil samozavest v zmajevo gnezdo. Ker je bilo na kocki veliko, ni bilo čudno, da so košarkarji trenerja Aleša Pipana v Stožicah dvoboj odprli nekoliko negotovo. Veliko preglavic jim je povzročala »pick and roll« igra, po kateri je Jure Lalić prihajal do neoviranih položajev povsem pod obročem. Na drugi strani so imeli Ljubljančani izredno razpoloženega Dina Murića, ki je v uvodnih minutah vlekel Olimpijin voz in v prvi četrtini dosegel kar 14 točk, hkrati pa tudi skakal pod obema obročema, kradel žoge, hitro pa z energijo okužil tudi soigralce. Do konca prvih desetih minut so si tako gostitelji že priigrali nekoliko višjo prednost, v drugi četrtini pa še nekoliko dodali na plin ter stisnili v obrambi in si tako pred drugim polčasom pripravili odlično izhodišče.

A razmere na parketu so se hitro obrnile. Osem hitrih točk Cibone je v igro Olimpije vneslo nemir, o hitri in učinkoviti igri zmajev pa ni bilo več ne duha ne sluha. Gostje so igrali potrpežljivo in iz minute v minuto nižali zaostanek. Tudi ko so gostitelji sredi zadnje četrtine naredili delni izid 9:0, niso paničarili in še naprej vztrajali pri svojem. To jim je na koncu prineslo uspeh. Murić je v zaključku zgrešil štiri od šestih prostih metov, kar so košarkarji trenerja Slavena Rimca znali kaznovati in prišli do dokončnega preobrata. Olimpija je kljub temu imela napad za zmago, a je nerazpoloženi Marko Marinović slabo metal. »Ni nam lahko, saj se je dan pred tekmo poškodoval Luka Rupnik. Borili smo se, a v drugem polčasu storili preveč napak. Ponovila se je stara slabost – podaje nasprotniku v roke. Izkušeni gostje so to znali izkoristiti. Pet minut pred koncem smo vseeno prišli na plus 12, a tega nismo znali zadržati. Zmagala je srečnejša ekipa,« po porazu razočaranja ni mogel skriti Aleš Pipan.

Staro slabo formo je proti Cedeviti znova pokazala Krka, ki je bila proti hrvaškemu nasprotniku povsem nemočna. Gostitelji so si zmago zagotovili praktično že po prvi četrtini, ki so jo dobili z 29:15. V igri Novomeščanov je v oči podla katastrofalna igra v obrambi, saj so košarkarji Cedeviti točke dosegli skoraj vsakokrat, ko se jim je to zahotelo. »Cedevita nas je presenetila s hitro in čvrsto igro ter agresivno obrambo. V soboto smo odigrali fenomenalno tekmo, tokrat pa izredno slabo. Ni težava v tem, da izgubiš proti Cedeviti, ki je evroligaška ekipa. Je pa pomemben način, na katerega igraš in braniš svoje ime. Profesionalni športnik ima v karieri eno pomembno stvar, in to je reputacija. V moštvu imam nekatere fante, ki se morajo to še naučiti,« je bil kritičen trener Krke Aleksandar Džikić.

Preostal izid: Partizan – Szolnoki Olaj 62:55 (16:12, 29:30, 46:44, Pavlović 13; Jones 25), sinoči ob 21. uri: Igokea – Zadar, danes ob 13. uri: Levski – Crvena zvezda, ob 18. uri: Metalac – Budućnost, jutri ob 20. uri: MZT – Mega Leks.