Razplet prve današnje tekme, v kateri so Belgijci premagali Latvijo, je poskrbel, da so se tudi Ukrajinci že pred svojo zadnjo tekmo drugega dela uvrstili v četrtfinale. Ker pritiska nujne zmage ni bilo, so izbranci selektorja Mika Fratella lahko zaigrali povsem sproščeno in imeli priložnost, da nekaj presenečenjem na tem EP dodajo še prestižno zmago v boju z nekdanjimi skupnimi sodržavljani. A je Litva, ki bi si z zmago priborila prvo ali drugo mesto v skupini, pokazala, da je dvig forme v Stožicah pravi in je dosegla še tretjo zmago, čeprav se je zanjo precej namučila.

Na krilih glasnih navijačev so Litovci po ležernem začetku, ki je pripadel tekmecem, stopili na plin in pred koncem prvega dela že imeli vajeti igre v svojih rokah. Od zaostanka 3:8 v tretji minuti so prišli do vodstva 18:13, v drugi četrtini pa so naskok sprva povečali, potem pa s padcem v igri spet dovolili Ukrajini, da se je povsem približala. Ob polčasu je bilo tako le +2 za Litvo (32:30).

Tudi nadaljevanje je bilo podobno. Litva ni imela izrazito razpoloženega posameznika, pri Ukrajini pa se je razigral Sergij Gladir (pet trojk, na koncu je bil najboljši strelec tekme z 18 točkami). Ekipi sta tako ostali skupaj, tudi po zaslugi več zgrešenih metov Litve od daleč. Za nameček je tudi Eugene Jeter, ki je tekmo začel slabo, naravnal roko in začel zadevati v odločilnih trenutkih, tako da je bilo tudi po treh četrtinah še povsem izenačeno (48:46).

Odločitev o zmagovalcu je tako padla šele v zadnjih minutah. Pet minut pred koncem so imeli Litovci, v tem delu so le nekoliko popravili odstotek meta izza črte, spet nekoliko občutnejšo prednost (59:53), toda ta se je hitro tudi stopila. Vseeno so imeli možje v zelenem zadnjo besedo - oziroma junaka zadnje minute Linasa Kleizo, ki je najprej zadel trojko in nato še proste mete za 68:63, tako da je bil zmagovalec odločen.

Ukrajini je tako ostalo četrto mesto v skupini, Litva pa bo prva ali druga, odvisno od razpleta zadnje tekme med Srbijo in Francijo.