James je z ameriško reprezentanco sodeloval že na treh olimpijskih igrah, kjer se je okitil z dvema zlatima in eno bronasto medaljo, čez tri leta pa ga v Riu de Janeiru najverjetneje ne bo več v zasedbi ZDA, tako so vsaj zapisali na spletni strani Yahoo! Sports. 28-letni košarkar ekipe Miami Heat skoraj zagotovo ne bo nastopil niti na svetovnem prvenstvu prihodnje leto, ki ga bo gostila Španija, kar je potrdil tudi direktor ameriške košarkarske zveze Jerry Colangelo, ki je dodal, da ga glede nastopa ne mislijo niti prositi.

In kje tičijo razlogi za takšno odločitev Jamesa?

»Ko bo čas za naslednje olimpijske igre, bo LeBron star že 31 let, njegova sinova pa bosta ravno v letih (11 in 9, op. a.), ko bosta zelo potrebovala očeta. Takrat bo moral kar precej časa posvetiti svoji družini. Je pa igral že na treh olimpijskih igrah in vsak, ki pozna LeBrona, ve, da se glede teh stvari vedno odloča glede na občutke v danem trenutku. A če bi bil ta trenutek sedaj, bi se James odločil, da ne bo igral,« je za Yahoo! Sports povedal neimenovan vir, ki je zelo blizu Jamesu.

James bo z leti res vedno starejši in mu bo še kako prav prišel vsakršen počitek med poletjem, saj zadnja leta igra izjemno število tekem na leto. Igral je v zadnjih treh finalih lige NBA in denimo v lanski sezoni je po nastopu na olimpijskih igrah v Londonu nastopil še na 99 tekmah severnoameriške profesionalne lige. Kmalu po koncu sezone pa je moral trenutno najboljši košarkar na svetu še na drug konec sveta, saj je na Kitajskem in Filipinih snemal reklamne spote in opravljal obveznosti za svoje pokrovitelje.

»Edini način, da bi res zaigral na olimpijskih igrah v Riu, je ta, da bi ga država resnično, resnično potrebovala. Toda, ali ni zanjo storil že dovolj?« se je še vprašal vir Yahoo! Sportsa.

Kot Beno Udrih?

Za primerjavo, tudi nesojeni slovenski reprezentant Beno Udrih, ki je z zavrnitvijo nastopa na domačem evropskem prvenstvu ponovno razočaral slovenske ljubitelje košarke, letos šteje 31 pomladi, a v minuli sezoni ni odigral 99 tekem, jih je le 66, na katerih je imel skoraj za pol manjšo minutažo od Jamesa, njegova sezona pa se je končala že 17. aprila, medtem ko je James postal prvak šele 20. junija. In ne, Beno Udrih nima dveh otrok, nima niti enega.